Haber

UNRWA’nın Gazze’deki sorumluluklarından çekilmesi eleştirildi

Hükümetin Gazze Medya Bürosu Başkanı Salame Maruf, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) Gazze’nin kuzeyine yönelik sorumluluklarından feragat etmekle suçladı.

Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in 26 gün boyunca yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze’deki yıkım ve can kayıpları hakkında bilgi verdi.

BM örgütünün kasıtlı olarak yardım TIR’larının Gazze’ye girişini yavaşlatıp geciktirdiğini, Gazze Şeridi ve kuzeyine girmesini engellediğini belirten Maruf, “UNRWA’nın şehrin kuzeyindeki sorumluluklarından çekilmesini haklı çıkarabilecek hiçbir şey yok. ve güneydeki çalışmalarını sonlandırıyor.” söz konusu.

“UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini’nin, işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik bombardımanı ve yaşanan yıkımın boyutu karşısında yaşadığı şoku benzersiz bir şekilde dile getirdiğini” hatırlatan Maruf, Lazzarini’nin açıklamalarına ilişkin, “Bu, işgalcilerin Gazze’ye karşı yaptığı soykırımdır” dedi. Gazze halkı ve bu uluslararası bir suçtur.” onaydır.” değerlendirmesini yaptı.

Cibaliya Mülteci Kampı’na yönelik saldırıyı İsrail’in “en büyük katliamlarından biri” olarak nitelendiren Maruf, “İşgal güçlerinin, mültecilerin haklarını gözetmeden katlanarak büyüyen Filistinli ailelere yönelik katliamlarının sayısı 926’yı aştı. ” dedi.

Yakıt sıkıntısı nedeniyle başta Endonezya ve Şifa olmak üzere bölgedeki hastanelerin yakın zamanda hizmet veremeyeceği uyarısında bulunan Filistinli yetkili, İsrail’in saldırıları sonucu kurtarma ekiplerinden 18, sağlık personelinden 130 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. saldırılar.

İsrail’in Gazze’ye saldırısı sırasında 200 binden fazla evin bombalandığını, 35 bininin tamamen yıkıldığını ya da yaşanmaz hale geldiğini belirten Maruf, saldırılarda 47 cami, 3 kilise ve 203 okulun bombalandığını, bunlardan 37’sinin ise yıkıldığını bildirdi. hizmet.

Gazze’de yaşananları Rusya-Ukrayna savaşındaki durumla karşılaştıran Maruf, şunları kaydetti:

“Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana geçen 1,5 yılda öldürülen Ukraynalı sivillerin sayısı 9 bin 500’ü çocuk, toplam yaralı sayısı ise 15 bin. Gazze’de sadece 25 günde 8 bin 525 ölü 3 bin 542’si “Çocuk, 2 bin 187’si kadın olmak üzere 21 bin 543 yaralı var. Ayrıca 2 bin kişi de kayıp.”

Maruf, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’nin tüm bölge ve kesimlerini kapsayan hasarın 3 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Öte yandan Filistin Gazeteciler Birliği, İsrail’in baskınları sonucu Gazze’de 38 basın mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada, 7 Ekim’in ardından 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybetmesinin ardından en az 35 gazetecinin evinin bombalandığı ve söz konusu gazetecilerin onlarca yakınının öldüğü kaydedildi.

lice-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu