Ekonomi

Grupo Aeroportuario 2024 için karışık bir mali görünüm öngörüyor

GUADALAJARA – Meksika’daki 12 havalimanının lider operatörü Grupo Aeroportuario del Pacífico, SAB de CV (NYSE: PAC; BMV: GAP), çeşitli gelir akışlarında karışık bir performansa işaret ederek 2024 yılının tamamına ilişkin mali beklentilerini açıkladı. Şirket, yolcu trafiğinde %3 ila %5, havacılık gelirlerinde ise %2 ila %4 oranında düşüş bekliyor. Ancak havacılık dışı gelirlerin %12 ila %14 oranında artacağı öngörülüyor.

GAP’ın toplam gelirlerinin nispeten sabit kalacağı ve yüzde 0 ile yüzde 2 arasında büyüyeceği iddia ediliyor. Faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kârın (FAVÖK) %5 ila %7 oranında azalması, FAVÖK marjının ise %1 dalgalanmayla %65 civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Yılın sermaye harcamaları (CAPEX) yaklaşık 9,0 milyar Meksika pesosu (MX$1=0,059$) olarak belirlendi. Bu yatırımlar, diğer girişimlerin yanı sıra altyapı genişletmeyi, kaliteli hizmet iyileştirmelerini ve Guadalajara havaalanındaki Karma Kullanımlı Binanın son aşamasını ele alacak.

Şirketin varsayımları, rotaların birleştirilmesi, iddia edilen yük faktörleri ve hızlandırılmış GTF motor önleyici kontrolleri nedeniyle uçağın yere indirilmesi gibi çeşitli faktörlere dayanmaktadır. Gelir varsayımlarında mevcut trafik performansı, enflasyon, sözleşme şartları ve mevcut ticari anlaşmalar dikkate alınır.

GAP’ın tahminleri aynı zamanda operasyonel ihtiyaçlar, altyapı genişlemesi, enflasyon, asgari ücret artışları, franchise vergileri ve ilave personel nedeniyle hizmetlerde beklenen maliyet artışlarını da yansıtıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Grupo Aeroportuario del Pacífico (GAP), 2024 için karışık finansal tahminlerin olduğu bir ortamda ilerlerken, InvestingPro’nun mevcut gerçek zamanlı verileri şirketin sağlığına ilişkin daha ayrıntılı bir tablo sağlıyor. GAP’ın 2023 yılı 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %86,05 gibi güçlü bir brüt kar marjı bulunuyor ve bu da maliyetlerine oranla gelir yaratmadaki verimliliğini ortaya koyuyor. Bu, şirketin önemli ölçüde büyümesi öngörülen havacılık dışı gelirlere yönelik stratejik odağıyla uyumludur. Ek olarak, GAP’ın Aralık 2023 itibarıyla %4,97’lik etkileyici temettü getirisi ve üst üste üç yıl boyunca temettülerini artırma performansı, hissedarlarına değer kazandırma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

InvestingPro Tips, GAP’ın Ulaştırma Altyapısı segmentinde lider bir oyuncu olduğunu vurguluyor ve analistler bu yıl için kârlılık öngörüyor. Hisse senedi, geçen ay %-13,51’lik 1 aylık fiyat toplam getirisi ile bir gerileme yaşamasına rağmen son on yılda yüksek bir getiri gösterdi. Bu bilgi, kısa vadeli piyasa performansının değişken olmasına rağmen, GAP’ın uzun vadeli beklentilerinin güçlü kaldığını göstermektedir.

Daha derin bir analiz arayan yatırımcılar için InvestingPro, kazanç çarpanları ve borç seviyeleri de dahil olmak üzere GAP hakkında ek ipuçları sunuyor. InvestingPro aboneliğinin yeni yıla özel indirimde olduğu bu günlerde, bu değerli bilgilere %50’ye varan indirimlerle erişmenin tam zamanı. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim için SFY24Kupon kodunu kullanın veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirimden yararlanın. SFY241 Kupon kodunu kullanın. Yatırım stratejinizi en güncel veriler ve uzman analizleriyle desteklemek için tüm InvestingPro İpuçlarına göz atın.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberpazarlar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu