Yaşam

Festivalde 100. yıl coşkusu

ERSEL NALBANT / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) – Bu yıl 61. Uluslararası Bursa Festivali’nde sanatseverler Cumhuriyet müziğinin büyüsüne kapıldı. Sanatçı Dilek Türkan’ın seslendirdiği müziklerle Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde şenlik akşamı, Cumhuriyetin 100. Yılı provası oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla ve ATIŞ Şirketler Kümesi ana sponsorluğunda düzenlenen 61. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu, Cumhuriyet müziği ve Türk müziğinin kadife seslendirme sanatçısı Dilek Türkan’ın sevilen parçalarıyla inledi.

Özhan Marketler Zinciri’nin sponsorluğunda gerçekleşen konserde, şef Nilüfer Göl yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Korosu birinci oldu. Atatürk’ün çok sevdiği Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği türkülerini seslendiren koro üyeleri ve solistleri, Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin müziğe zeybek oyunlarıyla eşlik ettiği konser, izleyenlerden büyük alkış aldı.

İzleyicilerin unutulmaz eserlere eşlik ettiği konserin ikinci bölümünde ise Klasik Türk Müziği’nin güçlü seslerinden Dilek Türkan sahne aldı. Konserine Atatürk’ün en sevdiği müziklerden Yanık Ömer ile Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde başlayan Türkan, Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu anlamlı gece için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Önder Alinur Aktaş’a teşekkür eden sanatçı, konser boyunca Türk müziğinin ve Cumhuriyet müziğinin unutulmaz eserlerini Bursalı sevenler için seslendirdi. Etkinliğin sponsoru Özhan Marketler Zincir Yönetim Kurulu ve BKSTV Başkan Yardımcısı Elif Özhan, süper konser için Dilek Türkan, sanatçı Dilek Türkan ve Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Saygıdeğer Çevik ve Koro Şefi Nilüfer Göl’e teşekkür plaketi takdim etti.

nurdagiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu