Haber

Bayrampaşa’da kiracının kapısını baltayla kıran ev sahibinin davası karara bağlandı

Bayrampaşa’da kiracısının kapısını baltayla kırdığı iddia edilen ev sahibinin yargılandığı davada, ev sahibine “dokunulmazlığı ihlal” suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasının açıklanmasının ertelenmesine karar verildi. tabancayla evden çıktı”

İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 94 yaşındaki tutuklu sanık Naim Akgün katılmadı. Sanık avukatı İsrafil Altun ve tanık olan oğlu İhsan Akgün salonda hazır bulundu.

Tanık İhsan Akgün ifadesinde, daire dahil dava için binayı yaptıran babasının 4 daireyi 4 çocuğuna verdiğini, söz konusu dairenin tapusunun kendisine ait olduğunu belirtti.

Son Akgün, “Babam bu dairenin tapusunu vermeden önce daireyi 3 Suriyeliye kiralamış. Daha sonra o evde 15-20 kişi kalmaya başlayınca mahalleli rahatsız oldu. Babam dayanamadı. Mahalle sakinleri gittikten sonra sadece kırık kapıyı gördüm. Olayın ardından Bayrampaşa Belediyesi bu insanlara evlerini yapmaları için yardım edince onlar da evden çıktılar.” dedim.

Sanık Naim Akgün’ün avukatı İsrafil Akgün de müvekkilinin yaşı nedeniyle bir anlık öfkeyle olayı gerçekleştirdiğini belirterek müvekkilinin beraatini istedi.

Baltayı silah olarak değerlendiren mahkeme, Akgün’ü “silahla konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kurul, sanığın adli sicilinin bulunmaması ve verilen cezanın boyutunu dikkate alan kararın açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

Buna göre sanık 5 yıl içinde rastgele bir hata yapmazsa bu davadan düşecek, aksi halde cezaya çarptırılacak.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Naim Akgün’ün (94) Suriyeli mağdurlar Amina Hasan ve Rahaf Shaham Kabaa’nın kiracı olarak yaşadığı evin sahibi olduğu belirtildi.

İddianamede, sanıkların kirayı ödemedikleri için 11 Ocak 2022’de maktullerin yaşadığı daireye elinde baltayla gittiği belirtilirken, eve giren Akgün’ün de bıçaklandığı ifade edildi. dairenin kapı ve pencerelerine zarar verdi.

İddianamede, mağdurlardan Hasan’ın şikayetinden vazgeçtiği ancak Kabaa’nın şikayetinin devam ettiği, sanığın ise sözleriyle suçunu kabul ettiği belirtildi.

Naim Akgün’ün elindeki baltanın “silah” olarak değerlendirildiği iddianamede, sanığın “silahla konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar Naim Akgün ve oğlu İhsan Akgün hakkında “mala zarar verme”, İhsan Akgün için “konut dokunulmazlığını ihlal”den takipsizlik kararı verildi.

habertavas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu