Ekonomi

BJ’s Restaurants hisseleri 1. çeyrek kazançlarının beklentileri aşmasıyla %6,8 yükseldi

HUNTINGTON BEACH, Kaliforniya – BJ’s Restaurants, Inc. (NASDAQ:BJRI), 2024 mali yılının ilk çeyreği için analist beklentilerini aşarak 0,32 $ hisse başına kazanç (EPS) ile 0,17 $’lık konsensüs tahmininin oldukça üzerine çıktı. Açıklamanın ardından BJRI hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %6,8 artış gösterdi.

Şirketin çeyrek geliri 337,3 milyon dolar olarak açıklandı ve analistlerin 334,97 milyon dolarlık tahminini de aştı. Bu başarıya rağmen, toplam gelirler bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %1,2 oranında hafif bir düşüş gösterdi.

Restoran zinciri, karşılaştırılabilir restoran satışlarında %1,7’lik mütevazı bir düşüş ve toplam restoran çalışma haftasında bir haftalık artış yaşadı. Bununla birlikte BJ’s Restaurants, geçen yılın aynı çeyreğinde 3,5 milyon dolar olan net gelirin 7,7 milyon dolara ve 25,0 milyon dolar olan düzeltilmiş FAVÖK’ün 29,4 milyon dolara yükselmesiyle güçlü bir finansal performans sergiledi.

CEO Greg Levin olumlu sonuçları şirketin büyüme ve verimlilik girişimlerine bağlarken, özellikle de çeyrek başındaki şiddetli hava koşullarının etkisini dikkate aldı. Levin, restoran düzeyinde işletme marjının 240 baz puan iyileşerek %15,0’a ulaştığını vurguladı. Levin, şirketin sürekli büyüme temeline olan güvenini ve restoran düzeyindeki marjların 2024 yılı sonuna kadar pandemi öncesi seviyelere yaklaşmasını beklediğini ifade etti.

BJ’s Restaurants ayrıca Wisconsin eyaletindeki ilk lokasyonu olan Brookfield’de 217. restoranının açıldığını duyurdu. Şirket, 2024’ün ikinci yarısında iki restoran daha açma yolunda ilerliyor ve 2025 ve sonrası için geliştirme hattını aktif olarak inşa ediyor. Bu yeni restoranlar, bina maliyetlerinde yaklaşık 1 milyon dolar tasarruf sağlaması beklenen uygun maliyetli bir prototipe sahip olacak ve şirketin restoran yeniden modelleme girişiminden unsurlar içerecek.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

cerkeshaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu