Haber

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Türk Devletleri Örgütü Forumu’na katıldı

Feridun AÇIKGÖZ/ Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Multimodal Taşımacılık ve Lojistik Forumu’na katıldı. Forumun açılış konuşmasını yapan Uraloğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Uraloğlu, basın mensuplarının forumun ve Zengezur Koridoru’nun önemine ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı: “Hem Türk Dünyasını bağlayacak hem de Uzakdoğu’yu Avrupa’ya bağlayacak önemli bir koridor; Zengezur Koridoru. Azerbaycan tarafında çalışmalar devam ediyor, çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki gün ve aylarda Türk tarafında da çalışmalar başlayacak.” “Başlayacağız. Ermenistan’daki Zengezur Koridoru konusunda da ilerleme kaydettik. İnşallah oradaki çalışmaları Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye olarak takip ediyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da düzenlenen Türk Devletleri Örgütü Multimodal Taşımacılık ve Lojistik Forumu’na katıldı. Forum programını Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanychbek Omuraliev ile Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ve gözlemci devletlerden temsilciler de takip etti. Bakan Uraloğlu, programın açılış konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, organizasyonun Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ve gözlemci ülkeler arasındaki ilişkileri sadece lojistik anlamda değil tüm ilişkilerde güçlendireceğini vurguladı.

KUZEY KORİDOR ÇALIŞIYOR

Forumun önemi, koridorların durumu ve Zengezur Koridoru’na ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uraloğlu, “Türkiye’ye baktığınızda Anadolu stratejik açıdan dünyada farklı bir konuma sahip bir ülke. Lojistik… Orta Asya ve Uzakdoğu’dan çıkıp Avrupa’ya ulaşacaksanız burası vazgeçilmez koridorlardan biri ve en değerlisi. Bildiğiniz gibi Kuzey Koridoru işlevsel değil, tartışma konusu. kış ve coğrafya kuralları o koridoru ne kadar etkili ya da etkili hale getirecek, şimdi geriye orta ve güney koridoru kalıyor, burası tabii ki güney koridora baktığınızda daha çok deniz ulaşımıyla ilgili bir yük var. Orta koridora bakıyorsunuz, tüm disiplinlerin, intermodal taşımacılığın merkezinde olduğu bir koridor, buradan ve Hazar üzerinden Bakü-Tiflis-Kars’tan gelecek koridor bizim için şu anda önemli. “Zaten hayata geçti.” söz konusu.

“ERMENİ TOPRAKLARINDAKİ ZENGEZUR KORİDORUNDA İLERLEME KAYDETTİK”

Uraloğlu, “Hem Türk Dünyasını bağlayacak, hem de Uzakdoğu’nun Avrupa ile temasını sağlayacak değerli bir koridor; Zengezur Koridoru. Azerbaycan tarafında çalışmalar devam ediyor, önümüzdeki dönemde Türk tarafında da çalışmalara başlayacağız.” Günler aylar geçti. Ermenistan’daki Zengezur Koridoru’yla ilgili de bir açıklama var: “Çok yol kat ettik. İnşallah Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye olarak oradaki çalışmaları takip ediyoruz. Kısa sürede hayata geçirmeye çalışıyoruz. Orta koridora değerli bir alternatif olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu