Haber

ABD ve İsrail Gazze politikasında farklı görüşte

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD ile İsrail’in Gazze’ye yönelik uzun vadeli planlar konusunda fikir ayrılıkları yaşadığını iddia etti.

WSJ gazetesi, ABD ve İsrail’in Gazze politikalarının kısa ve uzun vadede farklılaşan yönlerini inceleyen bir haber yayınladı.

Haberde, 7 Ekim saldırılarından sonra ABD’nin İsrail’e desteğini açıkça ilettiği ve İsrail’in Hamas’ı “varoluşsal bir tehdit” olarak gördüğü belirtildi.

İsrail’i destekleyen ABD’nin İran, Rusya ve Çin’e karşı “müttefiklerini” bir arada tutmayı amaçladığı kaydedilen haberde, ABD Başkanı Joe Biden’ın “kendi partisinden yükselen eleştirel seslerin” ardından politikasını değiştirdiği kaydedildi.

Bu bağlamda Biden yönetiminin “İsrail’i sivil kayıplarını en aza indirmeye ve Hamas liderlerini hedef alan daha stratejik saldırılar başlatmaya zorladığı” kaydedildi.

Biden’ın uzun vadede “iki devletli” çözümü savunduğu, İsrail’in ise “Hamas’ı yok etme çabası içinde” olduğu vurgulandı.

İç baskılar artıyor

Çatışma devam ederken Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kendi ülkelerinde artan siyasi baskılarla karşı karşıya kaldığı kaydedildi.

Haberde, ilk etapta İsrail’e verdiği destek nedeniyle övgüyle söz edilen Biden’ın, Gazze’de can kayıplarının artmasından endişe duyan kendi partisi üyelerinden, özellikle de genç seçmenlerden, Müslümanlardan ve Arap kökenli Amerikalılardan eleştiriler aldığı belirtildi. yönetime ateşkes çağrısında bulundu.

Ayrıca haberde, İsrail’i destekleyen ve askeri yardımı destekleyen Kongre üyelerinin bile Hamas’a yönelik askeri operasyonda daha fazla kısıtlama görmek istediklerini söyledikleri bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Biden, kendisini “haham” olarak tanıtan Jessica Rosenberg isimli kadının ateşkes davetine “Sanırım ara vermeye ihtiyacımız var” diyerek yanıt vermişti. dedi. “Duraklama”nın ne anlama geldiği sorulduğunda, Hamas’ın elindeki tutuklulara atıfta bulunarak şunları söyledi: “Duraklatma, tutuklulara dışarı çıkmaları için zaman vermek demektir.” O cevapladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu