Ekonomi

Ümraniye Belediyesi’nden kentsel dönüşüm için 62 milyon TL taban

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, 2019 yılından itibaren vatandaşlara ücretsiz ve düzenlemesiz; kentsel dönüşüm konusunda hukuki ve teknik destek hizmetleri vermeye devam etmektedir. Bu hizmet kapsamında belediyeye başvuran ve talepte bulunan mülk sahipleri; İmar durumu, beklenen yapılaşma kuralları, güncel piyasa koşullarına göre kentsel dönüşümde karşılaşabilecekleri durumlar, sözleşme ve protokol incelemeleri gibi bilgiler tek tek veriliyor.

EVLERİNİN YENİLENMESİ İÇİN 62 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Ümraniye Belediyesi de kentsel dönüşüm başvurusu yaptıktan sonra konutunu yenilemek isteyen bireylere kira bazında. Ümraniye genelinde hem özel hem de kamu kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına doğrudan dahil oldu. 6306 sayılı Kanun kapsamında son 4 yılda konutu kentsel dönüşüm geçiren vatandaşlara 62 milyon 260 bin TL kira ve taşınma yardımı sağlandı.

KONUTUNUZU 9 ADIMDA YENİLEYİN

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş, uzlaşmaya varması halinde atacağı 9 adımla hem binasını yenileyebilecek hem de kiralık daire alabilecek.
Kentsel Dönüşüm Sürecinde izlemeniz gereken yol haritası şu şekildedir;

Parsel Bazlı Dönüşüm;

– Lisanslı şirketlere e-devlet üzerinden başvuru
– Laboratuvar sonuçlarına göre risk durumunun belirlenmesi
– Tapu Müdürlüğü tarafından riskli durumun bildirilmesi
– Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye bildirimi
– Yıkım sürecinin gerçekleştirilmesi
– Yıkım sonrası kiralama yardımı başvurusu
– İnşaat faaliyetlerinin yürütülmesi
– Yeni konutlara yerleşim

Ada Bazlı Dönüşüm;
– Bölgesel analiz ve risk durumu tespiti
– Rezerv Konut Alanı veya Riskli Alan İlanının Bakanlık Aracılığıyla İlan Edilmesi
– Uzlaşma müzakereleri sürecinin yürütülmesi
– En az 2/3 çoğunluk
-Belediyeden 60 ve 30 günlük tahliye bildiriminin alınması
– Tahliye ve yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi
– Yıkım sonrası kiralama yardımı başvurusu
– İnşaat faaliyetlerinin yürütülmesi
– Yeni konutlara yerleşim

BAŞKAN YILDIRIM’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Önder Yıldırım, kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlardan ricam lütfen tekniğe dayalı, inanca dayalı, yetkiyle birlikte, mal hesabı yapmadan, bir an önce merkeze gelerek çalışmalarımızı yapalım. O halde ada bazlı dönüşümlerde ‘Ağabeyimle anlaşamadım’, ‘Amcamla anlaşamadım’, ‘Babamla anlaşamadım’ değil, bir noktaya gelelim. ‘Komşumla anlaşamadım’. Bakın deprem öldürmez bina öldürür. İyi bir binanız, sağlıklı bir binanız ve uygun şekilde denetlenmeyen bir binanız yoksa deprem öldürür. 1 buçuk dakikada mülkün değerli olmadığını deneyimledik. Bu yüzden lütfen, hayatlarımız çok daha pahalı. Hayatımızdan birinin kaybı paraya değmez. O yüzden hep birlikte otoriteye güvenelim, belediyelerimize güvenelim. Aslında bunu yıllardır konuşuyoruz. Bize güvenimiz tam ama lütfen bir yere gelin ve bize yardımcı olun, biz de size yardımcı olup bu konuyu en kısa yoldan çözeceğiz.söz konusu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 20 yıldır kentsel dönüşümün başarıyla uygulandığını belirten Yıldırım, TOKİ’nin 11 ildeki konutlarında bir çizik bile olmadığına dikkat çekti. Daha önce genel müdürlük yaptığı KİPTAŞ’ta 100 bine yakın konut yaptıklarına değinen Yıldırım, “Yani devlet kontrolünde yapılacak her işte hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. devletin yardım ve kredisi.Özel müteahhitlik firmaları ile örgütlenerek vatandaşlarımıza belediyemizin kontrolünde kentsel dönüşüm seferberliği başlatmaları çağrısında bulunuyoruz.Lütfen kafa kafaya verelim, gönül gönüle verip bu işi birlikte başaralım, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu