Haber

Tekstil Atıkları Toplama Kampanyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

İnegöl Belediyesi, dokuma atıklarını geri dönüştürmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla “Tekstil atıkları demire dönüşüyor” sloganıyla kampanya düzenledi. 250 kg atığın toplandığı kampanyada ilk 3’e giren vatandaşlara Belediye Başkanı Alper Taban tarafından ikramları yapıldı.

İnegöl Belediyesi, atıkları kaynağında ayrıştırma ve geri dönüşüm konusunda yaptığı bilinçlendirme çalışmaları ile bu alanda değerli kazanımlar elde ediyor. Atık piller ve elektronik atıklar konusunda kampanyalar düzenlenerek vatandaşlarda farkındalık yaratılmasına yönelik adımlar atılırken, Şubat ayı başında tekstil atıklarına yönelik kampanya düzenlendi. Açıklamanın ardından vatandaşlar bu kampanyaya yoğun ilgi gösterirken, en çok atık getiren 3 kişiye dikey ütü hediye edileceği açıklandı. Toplam 250 kg atığın toplandığı kampanyada; 50 kg tekstil atığını ilk getiren Mine Güngör oldu. Serap Şen 30 kg dokuma telefi getiren ikinci, Hüseyin Taşdemir 30 kg dokuma telefi getiren üçüncü oldu. İkincilik ve üçüncülükler tam olarak kilogram cinsinden olduğu için katılım süresine göre sıralama yapıldı.

YÜZYILIN FELAKETİNİ YAŞADIK

Bugün meclis salonunda düzenlenen törenle 3 vatandaşa ikramlarda bulunuldu. Hediye takdimleri öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, yaşanan sarsıntıyı hatırlatarak, zor bir dönem olduğundan bahsetti. Lider Taban, “Tekstil atıklarını toplama kampanyamızın ödül töreni için bir yere geldik. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi denilen bir deprem yaşadık. Vatandaşlarımızı kaybettik, Allah’tan rahmet diliyorum. Bölgedeki çalışmalara da katıldık. İnşallah bundan dersler çıkardık ve gelecek için daha güzel şeyler yapmamız gerektiğini gözlemledik. Ama tabii ki hayatta da devam ediyor, bizim de normalleşmemiz gerekiyor. Hem geçmişteki hem de devam eden çalışmalarımızın birer birer devam ettirilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

TÜM DESTEKÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Düzenlenen kampanya hakkında konuşan Lider Taban, şöyle devam etti: “Çevre bilincini artırmak ve daha temiz bir gelecek inşa etmek için rutin çalışmalar yürütüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak deprem öncesi 1-3 Şubat tarihlerinde “Dokuma telefi demire dönüşüyor” sloganıyla bir kampanya başlattık. Burada vatandaşlarımızın ilgisini çekecek bir davet yaptık. Dokuma atıklarını topladığımızda ne elde ettiğimizden bahsetmek istiyorum. Bu atıkların birikmesini önlüyor, kirliliğin büyük ölçüde azaltılmasına katkı sağlıyor, kullanım noktasında da katkı sağlamış oluyoruz. Bunların yanı sıra çevre bilinci oluşturma, döngüsel ekonomiye katkı, sürdürülebilir kalkınma ve doğal kaynakların korunması gibi faydaları da bulunmaktadır. Dokuma, kirlilik açısından petrolden sonra en çok kirleten ikinci iş koludur. Bu noktada sevk ve idare noktasında tonlarca israfın önüne geçerek bir kampanya oldu. Vatandaşlarımız da ilgi gösterdi ve destek verdi. Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Kampanya kapsamında en çok dokuma telefi toplayan vatandaşlarımıza ödüllerini takdim ediyoruz. 50 kg dokuma telefi toplayan vatandaşımız Mine birinci, ikinci ve üçüncü olan Serap Hanım ve Hüseyin Bey 30’ar kilo topladı. Arkadaşlarımız başvuru sırasına göre ikinci olarak Serap Hanımı, üçüncü olarak da Hüseyin Bey’i seçtiler. İnşallah biz bu ilaç kampanyalarını yürütmeye devam ederken, vatandaşlarımız da İnegöl’ün daha temiz bir ismine katkı sağlamaya devam ediyor.”

Açıklamanın ardından ikramların takdimi ile tören sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu