Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Aile Bankası’nı değerlendirdi

Sivas’ta gençlerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, planlanan Gençlik ve Aile Bankası’na şunları söyledi: “Gençlerimize ve ailelerimize destek olmamız gerekiyor. Burada önemli konulardan biri de özellikle gençlerin Evlenme, iş kurma vb. noktalarda desteklenecek. Zaten birçok destek var ama bunu kalıcı ve büyük bir desteğe dönüştürmenin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas Kongresi’nin 104’üncü yıl etkinliklerine katılmak üzere Sivas’a gelerek, tarihi Buruciye Medresesi’nde gençlerle buluştu. Gençlerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Gençlik ve Aile Bankası’nın önemine değinerek, “Gençlik ve Aile Bankası seçim kampanyasında siyasi öneri olarak öne çıktı. Bunun için olağan altyapı çalışmaları yapıldı ve hazırlandı. Neler oldu?” Banka, Türkiye’nin özellikle Karadeniz’de keşfettiği petrol kadar değerli. Elde edeceği gelirlerin bir kısmı bu bankanın sermayesi olarak kullanılacak. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılacak, umarım en kısa sürede yürürlüğe girer. Değerli bir projedir. Yani gençlerimize ve ailelerine destek olmamız gerekiyor. Burada önemli konulardan biri de özellikle gençlerin evlenmesi, iş kurması.” vb. noktalarda desteklenecek. Aslında pek çok takviye var ama bunu kalıcı hale getirmenin faydalı olacağını düşünüyorum. ve büyük bir takviye” dedi.

Ormanları yakmak yerine yeni ormanlar yaratılması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Aslında ormanları yakanlara çok ağır cezalar veriliyor. Maalesef bu sene çok ağır yangınlarla karşılaştık. Size bunun gerçek nedenlerini söyleyeyim. Bu yangınların her biri mi? Algı yanlış: Birileri geliyor ormanlarımızı yakıyor. Ormanları gözümüzle korumamız gerekiyor. Haberi Çanakkale’de gördüm. Birkaç saatte binlerce dönüm arazi yok oluyor. Onlarca yıl sürüyor. O ağaçları dikmeden önce burada hassas olmanız gerekiyor. Bir yandan Türkiye’de bu orman kayıpları yaşanırken bir yandan da yeni ağaçların dikilmesi ve bunların yerine hızla yeni ormanlar kurulması gerekiyor. Gençlerimiz öncü. Liselerde, ortaokullarda ve hatta üniversitelerde yeni ormanlar dikmeyi arzu ediyorum. Umarım bunlara karşı gerekli tedbirler alınarak devam eder” dedi.

saraykoy-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu