Haber

Samsun ve 4 ildeki cezaevi kütüphaneleri için kitap bağış stantları kuruldu

Adalet Bakanlığı’nın “Kitaplar İyileştirir” sloganıyla ceza infaz kurumlarının kütüphanelerine yönelik başlattığı kitap toplama kampanyası kapsamında Samsun, Çorum, Kastamonu, Sinop ve Tokat’ta stantlar kuruldu.

Samsun Adliye Sarayı’nda düzenlenen kampanyada konuşan Vali Zülkif Dağlı, “Kampanya hayırlı olsun. Samsun ve halkımız başta olmak üzere bu kampanyayı çok önemsediğimizi belirtmek isterim. Sizleri de bağış yapmaya davet ediyoruz.” Kavak cezaevimiz için kitaplar.” dedim.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, buradan temin edilecek kitaplarla yeni kütüphaneler oluşturacaklarını bildirdi.

Herkesi kitap bağışına davet eden Kılıç, “Cezaevleri sadece cezaevleri değil, rehabilitasyon merkezleridir. En iyi ilacın kitaplar olacağına inanıyoruz. O yüzden bu kampanyayı önemsiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Dağlı ve kent protokolü kitap bağışında bulundu.

Çorum

Kitap toplama kampanyası kapsamında Çorum Adliye Sarayı’nda stant ve kentte bir alışveriş merkezi kuruldu.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Adalet Sarayı’nın birinci katındaki standı ziyaret ederek kitap bağışında bulundu.

Bektaş, kitap bağış kampanyası ile ceza infaz kurumlarının kütüphanelerindeki içerik sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Adalet Sarayı ve AVM’deki stantta kampanyanın yaklaşık bir ay süreyle devam edeceğini belirten Bektaş, “Vatandaşlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarını kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Programda Adalet Kurulu Başkanı Hasan Öztürk, Baro Başkanı Turan Kalıpçı ile bazı hakim ve savcılar kitap bağışında bulundu.

Sinop

Sinop Adalet Sarayı önünde kitap bağış standı açıldı.

Standın açılışında konuşan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan kampanyanın bir ay süreyle devam edeceğini söyledi.

Toplanacak kitapların tüm ceza infaz kurumlarının kütüphanelerinde yerini alacağını vurgulayan Pektaş, “Hükümlü ve tutuklularımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırılması, rehabilite edilmesi ve topluma kazandırılmasının çok önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda duyarlı tüm vatandaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum.” sözlerini kullandı.

Tokat

Tokat Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası düzenlendi.

Adalet Bakanlığı tarafından “Kitaplar İyileştirir” sloganıyla hayata geçirilen kampanya çerçevesinde Sinop Adalet Sarayı önünde kitap bağış standı açıldı.

Standın açılışında konuşan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan kampanyanın bir ay süreyle devam edeceğini belirterek, kampanyanın hayırlı olmasını diledi.

Kastamonu

Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, kentte bir alışveriş merkezinde stant açılışında yaptığı konuşmada, bu çalışmayı çok önemsediğini söyledi.

Hükümlü ve tutukluları hayata hazırlamanın değerli olduğunu belirten Atılkan, “İnşallah bu kampanya ile cezaevimizdeki kütüphaneler daha da zenginleşecek. Hükümlü ve tutuklular daha geniş kütüphanelere ulaşacak.” dedim.

Atılkan, vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti.

Vatandaşlar 15 Şubat’a kadar alışveriş merkezindeki stantlara kitap teslim edebilecek.

bayramicajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu