Haber

Rusya’dan ‘dost’ ülkelere yatırım kolaylığı: Türkiye de listede

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, 25 ‘dost’ ülkenin vatandaşları ve şirketlerinin ülkeye yatırım yapmasına yönelik basitleştirilmiş bir prosedür hazırlayacaklarını duyurdu.

Reuters haber ajansının haberine göre Başbakan Mişustin, 25 ülkeden kişi ve şirketlerin basitleştirilmiş bir prosedürle Rusya’da banka hesabı açıp para yatırabileceklerini söyledi. Mişustin, “Yabancı işletmeler ve operatörler için kolay koşullar yaratmak, hükümetin cumhurbaşkanımız tarafından belirlenen ulusal hedefleri gerçekleştirmenin bir parçası olarak mali egemenliğe ulaşma çabalarının önemli bir parçasıdır.” dedi.

ÇİN, HİNDİSTAN, BREZİLYA, SUUDİ ARABİSTAN…

Söz konusu prosedüre ilişkin bilgi paylaşan Rusya Başbakanı, aralarında Çin, Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan, Türkiye, Kazakistan ve Belarus’un da bulunduğu 25 ‘dost’ ülkenin vatandaşları ve şirketlerinin bu prosedürden yararlanabileceğini belirtti.

Rusya, 24 Şubat 2022’de başlayan Ukrayna savaşı kapsamında kendisine yaptırım uygulayan ülkeleri ‘dost olmayan ülkeler’ kategorisinde değerlendiriyor. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu