Ekonomi

Putin sınır çatışmalarının ortasında yeniden seçilmeyi garantiledi

Rusya’da yapılan seçimlerin kısmi sonuçları Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önemli bir zafer kazandığına işaret ederken, Ukrayna bugün Rusya sınırında çok sayıda saldırı yaşandığını bildirdi. Ukraynalı yetkililer, Sumy bölgesinin sınır bölgelerinde ve yerleşim yerlerinde bombardıman da dahil olmak üzere, 60 olayın belgelendiği bir dizi olayı ayrıntılı olarak açıkladı. Konotop şehri bir roket saldırısına maruz kaldı, ancak herhangi bir can kaybı rapor edilmedi.

Velykopysarivska’da meydana gelen ayrı bir olayda ise bir kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştır. Saldırılar ayrıca bir hastane bölümü, bir anaokulu, bir kütüphane, çok katlı bir bina ve bir gaz boru hattı da dahil olmak üzere çeşitli yapılarda hasara yol açtı.

Rusya’nın Belgorod bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov, Ukrayna bombardımanının bir kişinin ölümüne ve 11 kişinin yaralanmasına yol açtığını bildirdi. Ayrıca, günün erken saatlerinde 16 yaşında bir kız çocuğu Ukrayna’dan atılan bir top mermisi nedeniyle evinin alev alması sonucu hayatını kaybetti.

Ukrayna acil servisleri, Rus hava bombalarının Kharkiv sınır bölgesindeki Vovchansk’ta bir yerleşim bölgesini vurduğunu ve 200 metrekareye yayılan bir yangına neden olduğunu bildirdi. Olayda binalar ve araçlar hasar gördü ancak şans eseri yaralanan olmadı.

Bir Karadeniz liman kenti olan Mykolaiv’de Rus füze saldırısı nedeniyle bir kişi öldü ve aralarında genç bir kızın da bulunduğu en az sekiz kişi yaralandı. Mykolaiv’in bölge valisi Vitaliy Kim şehre iki saldırı düzenlendiğini doğruladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde saldırı sonrasında hasar gören evler, tahrip olan ya da yanan araçlar ve devam eden kurtarma çalışmaları görülüyor.

Ayrıca Ukraynalı askeri kaynaklar Rus hava saldırılarının Odesa liman kentindeki tarım işletmelerine zarar verdiğini ve birkaç sanayi binasını tahrip ettiğini belirtti.

Sınır ötesi çatışmalar ve seçimle ilgili bu gelişmeler, Moskova’nın Kiev’i Rus altyapısına yönelik saldırılar yoluyla seçim sabotajı yapmakla suçladığı bölgede gerilimin arttığı bir döneme denk geldi. Bu iddialar ve bildirilen olaylar bağımsız olarak doğrulanmamıştır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu