Ekonomi

Mobilya almak isteyen vatandaşlar üretici firmaların kapısını çalıyor

Düğün dönemine kısa bir süre kala çiftler evliliğe hazırlanırken vatandaşlar da fiyatların uygun olması nedeniyle üreticilere yöneldi.

Evlerindeki eksiklikleri gidermek, mobilyalarını yenilemek isteyen vatandaşlar ve yeni evli çiftler, fiyatların uygun olması nedeniyle doğrudan üreticilere yöneldi. İncirliova ilçesine bağlı Sandıklı Mahallesi’nde babasından devraldığı mesleği sürdüren başkan Nazmi Urfalıoğlu (23), vatandaşların ya üreticiden yeni koltuk almak ya da eski koltuklarını tamir ettirmek istediğini belirtti.

“Günde iki takım yapabiliriz”

İşlerin ağırlaştığını ve bir ay önce ayrıldıklarını ifade eden Urfalıoğlu, “Aslında ben çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. 16 yaşımdayken bu işi tamamen babamın yanında öğrendim. Esnaflık burada. 32 yıldır açık bu dükkan tabi bizim dükkan o zamanlar biraz daha küçüktü devraldım biraz daha büyüttüm bu orta çok yoğun 1 ay sonra gidiyoruz yani Bugünden itibaren 1 ay dolu. Burada iskelet ve dikiş dahil tüm koltuğu üretiyoruz. “Genellikle mağazalar için çalışıyoruz. Bir gün zorlarsak 2 takım çıkarabiliriz. Aydın’da birden fazla mağazaya işlerimizi teslim ediyoruz. Özel siparişler de alıyoruz. İstedikleri modeli de ortaya çıkarıyoruz” dedi.

“Doğrudan üretici talebi arttı”

Mağaza fiyatlarından sonra üretici fiyatlarını gören vatandaşların inanmadığını belirten Urfalıoğlu; “Mağazalarda fiyatlar yükseldiği için bizim mağazamızda sıfır fiyatları görenler ilk başta inanmıyorlar. Bir yanlışlık var sanıyorlar ama direkt üretici olduğumuzu unutuyorlar. O yüzden satışta diyebiliriz. yarı yarıya azalıyor.Üreticiye yöneldi.Direk üreticiden almak istiyor.Örneğin 30 bin TL’lik bir koltuk takımı burada en fazla 15-18 bin TL’nin ortasında yani var. Mağaza ile ortada yüzde 50-40 arasında bir fiyat farkı var’ dedi.

Koltuk alırken gürgen iskeletine dikkat edilmesi gerektiğini ekleyen Urfalıoğlu; “Bir kanepe için en yeterli şey gürgen iskelettir. Gürgen iskelet olursa bir ömür masraf çıkar. Gürgen iskelet ve leke tutmaz kumaş alırken kanepenin en değerli unsurlarından biri de koltuktur” dedi. İşçiliğe dikkat edilmeli” dedi. – AYDIN

doganhisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu