Haber

Londra’da Filistin’e Destek Yürüyüşleri Devam Ediyor

Londra’da 4 haftadır her cumartesi düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşlerini düzenleyen gruplar, İçişleri Bakanı Suella Braverman ve Londra Büyükşehir Polisi’nin beşinci yürüyüşün iptal edilmesi yönündeki davetine rağmen yeniden yürüyüş yapacaklarını duyurdu. bu hafta sonu düzenlenecek.

İngiliz polisinin X hesabından yürüyüşü düzenleyenlere seslenen üst düzey yetkililerden Ade Adelekan, yürüyüşü terk edecek bazı grupların şiddete neden olabileceğini söyledi.

Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin yıl dönümü dolayısıyla kentte aynı gün Kral III. Charles ile üst düzey kraliyet ve hükümet üyelerinin katılımıyla düzenlenecek Mütareke Günü törenlerine değinen Adelekan, “Bu, Yoğun ve önemli bir hafta sonu geçirecek olan başkent için endişeleniyoruz.” dedi.

Organizatörlere seslenen Adelekan, “Kararınızı acilen yeniden gözden geçirmenizi istiyorum. Bu hafta Londra’da bir protesto düzenlemek uygun olmaz.” açıklamayı yaptı.

Bakan Braverman da X’ten yaptığı açıklamayla Adelekan’ın organizatörlerden gelen talebine destek verdi.

Filistin’e destek yürüyüşlerini yine “nefret yürüyüşleri” olarak tanımlayan Braverman, “Metropolitan Polisi’nin açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum. Nefret yürüyüşlerini yürütenler, sıradan İngiliz vatandaşlarının bu haydutça korkutmalardan ve aşırılıktan bıktığını anlamalı.” dedi.

“Polis de yürüyüşlerin barışçıl olduğunu söyledi”

Yürüyüşleri düzenleyen 6 sivil toplum kuruluşu, Braverman’ın yürüyüşe ve aktivistlere ilişkin sözlerine ve Adelekan’ın talebine ortak açıklamayla yanıt verdi.

Ortak açıklamada, 4 hafta boyunca düzenlenen yürüyüşlerin 1 milyondan fazla insanı bir araya getirdiği ve ateşkes çağrısı yapan barışçıl bir eylem olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu hafta sonu gerçekleştirilecek yürüyüşün Mütareke Günü törenleriyle zaman ve güzergah açısından hiçbir ilgisinin bulunmadığı ifade edilerek, şöyle devam edildi: “Polis ile yaptığımız görüşmede düzenlediğimiz yürüyüşlerin son derece barışçıl ve son derece barışçıl olduğunu söylediler. gözaltı oranı çok düşük.” kelimeler kullanıldı.

Açıklamada ayrıca polisin yürüyüşün bir hafta ertelenmesini talep ettiği belirtilirken, 11 Kasım’da gruptan ayrılarak huzursuzluk çıkaracak kişilere ilişkin herhangi bir delil sunulmadığı da vurgulandı.

Açıklamada, polise siyasi baskı yapıldığı belirtilerek, “Yine de bu baskıya karşı çıkmaları ve protesto hakkı gibi demokratik özgürlüklerimizi kullanmamızı sağlamaları gerekiyor.” Söylendi.

Açıklamada, ateşkes çağrısında bulunmaktan kaçınanlarla baskı uygulayanların aynı kişi ve gruplar olduğu vurgulanarak, şöyle devam edildi: “İsrail’in Gazze’de Filistinlileri bombalayıp öldürmesinin kabul edilebilir olduğu düşüncesi, daha fazlasını da içeriyor.” 4 binden fazla çocuğun bu suçları barışçıl bir şekilde protesto etmesi de tuhaf.” değerlendirme yapıldı.

Açıklamada, tüm taleplere rağmen bu hafta sonu Hyde Park ile Londra’daki ABD Büyükelçiliği arasında yürüyüşün düzenleneceğinin altı çizildi.

Başbakan, yürüyüşlerin “kışkırtıcı ve saygısız” olduğunu söyledi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Braverman, 3 Kasım’da yaptıkları açıklamada, Mütareke Günü anma etkinlikleriyle aynı günde Filistin’le dayanışma yürüyüşü düzenlenmesini eleştirdi.

Sunak yürüyüşler için “kışkırtıcı ve saygısız” derken, Braverman “Nefret yürüyüşü” açıklamasını yaptı.

Organizatör STK’lar o gün yaptıkları açıklamada yürüyüş rotasının anma törenlerinin yapılacağı Whitehall Caddesi’nden kilometrelerce uzakta olacağını ve törenden 2 saat önce gerçekleşeceğini belirtmişlerdi.

Londra’da 14 Ekim’den bu yana her Cumartesi düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşlerine yüz bini aşkın kişi katılıyor. Göstericiler ilk iki gün için Başbakanlık 10 Numaralı Ofisi’nin bulunduğu Downing Caddesi girişinde buluştu. hafta üçüncü hafta İngiliz Parlamentosu önünde, dördüncü toplantısını ise Trafalgar Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Braverman’ın Filistin’e destek veren, ateşkes ve adalet çağrısı yapan hareketlere ilişkin açıklamaları ilk günden bu yana tepki çekiyor.

Filistin bayrağı taşımanın teröre destek olarak değerlendirilebileceğini ve “Filistin nehirden denize özgür olacak” sloganının İsrail’i haritadan silmek anlamına geldiğini ifade eden Braverman, polisi bu slogan ve sembolleri bir terör eylemi olarak değerlendirmeye davet etti. terör eylemlerine “duruma göre” müdahale edilir.???? ???

selim-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu