Haber

Kuşak ve Yol Girişimi Dünyaya Zenginlik Getirecek

İSTANBUL, 28 Ekim (Xinhua) — Eski diplomat ve dış politika analisti Gülru Gezer, Nesil ve Yol Girişimi’nin sunduğu genişletilmiş bağlanabilirliğin, kazan-kazan yaklaşımına dayalı iş birliğini artırarak tüm dünyaya zenginlik getireceğini söyledi.

Xinhua’ya konuşan Gezer, Nesil ve Yol Girişimi’nin son 10 yılda üç kıtaya yayılan ve Latin Amerika’ya kadar uzanan trilyon dolarlık bir girişim haline geldiğini kaydetti.

Eski diplomat, 150’den fazla ülke ve 30 uluslararası kuruluşun desteğini alan Kuşak ve Yol Girişimi’nin ülkelerin kalkınmasına olumlu etki yaptığını belirtti.

Gezer, “Türkiye de Kuşak ve Yol Girişimi’nin içinde yer alıyor ve ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesiyle refahın arttığını bildiğimiz için bunun özellikle önemli olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir girişimle bağlantı kurmanın Türkiye’ye zenginlik ve barış getireceğini düşünüyorum.” Dünya.”

Gezer’e göre, 17-18 Ekim tarihleri ​​arasında Pekin’de düzenlenen 3. Nesil ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu, Nesil ve Yol Girişimi’nin 10’uncu yılını kutlamak için tam zamanında düzenlendi.

Gezer, Çin’in, Üretim ve Yol Girişimi kapsamındaki projelerini finanse ederek az gelişmiş ülkelere birçok alanda karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olarak onlara katkı sağladığını dile getirdi.

Uzman, “Kuşak ve Yol Girişimi’nden bahsettiğimizde tek bir girişim yok. Kuşak ve Yol Girişimi’nin diğer kolları gibi birçok işbirliği alanı da var.”

Gezer, Üretim ve Yol Girişimi’nin bu dallarının gelişmekte olan ülkeler için de önemli finansal araçlar sağladığına inandığını söyledi.

Gezer, “Günümüzde en büyük zorluk ihtiyaç sahibi ülkelere finansal kaynak bulmaktır. Bu anlamda Kuşak ve Yol Girişimi’nin gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerdeki projelerin finansmanı açısından değerli bir araç olduğunu düşünüyorum.”

Eski diplomata göre, Türkiye ve Çin, Merkezi Koridor Girişimi ile Kuşak ve Yol Girişimi arasında bağlantı kurarak işbirliklerini artırıyor.

Gezer, Türk ve Çinli diplomatlar arasında tartışılan en önemli konulardan birinin Merkezi Koridor ile Kuşak ve Yol Girişimi’nin nasıl uyumlaştırılacağı olduğunu belirtti.

Gezer, “Türk ve Çinli yetkililerin bu alanda iş birliğini artırmaya istekli olduklarını biliyoruz. Bu nedenle Merkezi Koridor’un aslında Kuşak ve Yol Girişimi’ne alternatif olduğunu düşünmüyorum. Öte yandan, biz de buna inanıyoruz. bu ikisinin örtüşmesini sağlayarak her iki girişimden de faydalanabiliriz.”

haber-guroymak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu