Haber

Konya’da Zirai İlaç Nedeniyle Çocuk Ölümü: Kiracı Tutuklandı

Konya’da döktüğü böcek ilacı nedeniyle 8 yaşındaki çocuğun ölümüne ve 6 kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasına neden olan kiracı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz Çarşamba akşamı merkez Meram ilçesine bağlı Uluırmak Mahallesi’ndeki 2 katlı kerpiç evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kerpiç evin birinci katında kiracı olarak yaşayan AEA, evdeki böcekleri öldürmek için daireyi ilaçlayıp pencere ve kapıları bantladıktan sonra geçtiğimiz pazartesi günü evden ayrıldı. ND’nin ikinci katta yaşadığı daireye pestisit kokusunun sızması üzerine evde bulunan ND’nin kızı ve torunları da kokudan etkilendi. ND’nin dün sabah rahatsızlanan kızı AT (40), çocukları FT (18), YT (15) ile yeğenleri SGB (21) ve MB (17) mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, büyükanne ND ve 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel evde kaldı. . Bir süre sonra büyükanne ND, torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz olduğunu fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Adrese sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Enes Temel kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Daireye su püskürten kiracı tutuklandı

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı gruplar olayla ilgili soruşturma başlatırken, daireye böcek ilacı döken kiracı AEA’yı Çumra ilçesindeki yakınlarının evinde gözaltına aldı. Kiracı AEA, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada AEA, çıkarıldığı mahkemece ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan pestisitten etkilenen AT, çocukları FT ve YT ile yeğenleri SGB ve MB’nin hastanede tedavileri sürerken, yaralanan Ahmet Enes Temel’in annesi AT’nin de hastanede tedavisi devam ettiği öğrenildi. Olayda hayatını kaybeden kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Daha sonra hastaneye kaldırılan büyükanne ND’nin, kontrol ve tedbir amaçlı hastanede gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Olayda hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel’in yarın Meram ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. -KONYA

dernekpazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu