Yaşam

Konya Büyükşehir, 11 İlde Depremzedeler İçin Özel Etkinlikler Başlatıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı 11 ilde afetten etkilenen çocuklara destek olmak amacıyla Niloya ve Kukuli müzikalleri, ahşap ve seramik boyama, oyun parkları gibi etkinliklerle programlar başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Depremden etkilenen çocuklarımızın refahı ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla Konya’nın ilçelerinde yapmayı planladığımız çalışmalarımızı deprem bölgesine kaydırdık. Etkinlik ekibimiz 11 ilde çocuklarla buluşacak.”

Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden olumsuz etkilenen çocuklara destek olmak için deprem bölgesinde çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya olarak olayın ilk anından itibaren altyapı, lojistik, su işleri, barınma, portatif mutfak, iletişim ve elektrik gibi her türlü insani ihtiyaçlarının karşılanması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti. deprem, hem de çocukların izlerini silmek için. Çocuk etkinliklerine başladıklarını söyledi.

Konya Bilim TIRİ’yi Hatay’da çocuklarla buluşturmaya devam ettiklerini vurgulayan Lider Altay, depremden etkilenen 11 ili kapsayan çocuk etkinliklerine de başladıklarını bildirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Aktiviteleri ekibinin ilk olarak Gaziantep İslahiye’de çocuklarla buluştuğunu kaydeden Önder Altay, “Çocuklarımızın kendilerini iyi hissetmeleri ve katkı sağlamaları için Konya’nın ilçelerinde yapmayı planladığımız etkinlikleri deprem bölgesine kaydırdık. 11 ilde 20 gün sürecek bir etkinlik hazırladık. Depremzedelerimizin içinde bulundukları durumdan çıkıp güzel vakit geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

11 İLDE YAPILACAK ETKİNLİKLER

Deprem bölgesindeki çocuklara yönelik etkinlikler, Gaziantep’in İslahiye ilçesinden sonra Gaziantep’in Nurdağı ilçesi, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye ve Adana’da devam edecek.

Faaliyetler kapsamında; Niloya ve Kukuli müzikalleri, yüz boyama etkinlikleri, ahşap boyama, seramik boyama, şişme oyun parkı, çocuk alanları oluşturulmakta, çocuklara çeşitli oyuncaklar, balon, forma ve atkı sunulmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

mentese-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu