Ekonomi

Kocaeli’den 7 bin çiftçiye 2 bin ton gübre

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla “2023 Tarımsal Gübre Destekleme Projesi” kapsamında bu yıl meyvecilikle uğraşan 7 bin çiftçiye yüzde 50 hibe ile 2 bin ton organomineral gübre veriyor.

Türkiye’ye örnek teşkil eden projelerle çiftçiye her türlü katkıyı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tarımsal kalkınmaya ve çiftçinin gelir düzeyinin yükseltilmesine verdiği destekle çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. ki Kocaeli genelinde bir karış ekilmemiş arazi yok.

Başta Tıbbi ve Aromatik Bitki Islah Projesi (TABİP), mazot, gübre, meyve fidanı, arıcılık ekipmanları, yem bitkisi tohumları, modern sera çatısı ve sera naylonu olmak üzere birçok projeyle üreticilere destek veren Büyükşehir, bu yıl da gübre tabanını sürdürüyor.

80 bin dekar tarım arazisi destekleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 hibe esasına dayalı yaklaşık 25 milyon lira değerindeki 2 bin tonluk tarımsal gübreden (organomineral gübre) bu yıl 7 bin meyve üreticisi çiftçi yararlanacak. Muhtarlık İşleri Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli’nin değerli kırsal kalkınma girişimlerinden biri olan proje doğrultusunda fındık, ceviz, kiraz, armut, ayva başta olmak üzere meyve üreticilerine gübre takviyesi ve bu yıl il genelinde 80 bin dekar tarım arazisi ekildi. desteklenecektir.

Yüzde 50 hibeli gübre takviyesinden yararlanmak isteyen üreticiler, 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle meyve bahçesi alanlarına göre belirlenen yerlere başvuru yapabilecek.

Kandıra ilçesindeki çiftçiler Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasına, diğer ilçelerdeki üreticiler ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlığının (Valilik yanı) yeni hizmet binasında bulunan Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne başvurabilecek. , REAL AVM otoparkı) 17 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu