Haber

İsrail Muhalefet Lideri Yair Lapid, Netanyahu Hükümetine Katılmayı Reddetti

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, “Bu asla bir birlik hükümeti olmayacak, daha çok teslimiyet hükümeti olacak” dedi. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümete katılmayı açıkça reddetti.

İsrail Kamu Yayın Kurumu’na (KAN) göre, Lapid’in açıklaması, ABD’nin İsrail’in Suudi Arabistan ile normalleşmesini ilerletmek için İsrail muhalefetine hükümete katılmaları için baskı yaptığı yönündeki haberlerin ardından geldi.

Eski Başbakan ve ana muhalefet partisi “Future Is”ın lideri Yair Lapid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin ve Mavi-Beyaz İttifakı genel başkanı Benny Gantz’ın aşırı sağın yerini alması yönünde taleplerin olduğunu söyledi. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich. .

Lapid, “birlik hükümeti” davetlerinin ve hükümete katılmalarının sorunları çözeceği algısının “ciddi çaresizlikten” kaynaklandığının altını çizdi.

Hükümete katılmakta güçlük çeken Lapid, “Sonra ne olacak? Ertesi gün hükümetin kurulmasıyla birlikte İsrail halkı bu hükümetin birlik değil teslimiyet hükümeti olduğunu görecek. Bu hükümet asla bir teslimiyet hükümeti olmayacak” dedi. ulusal birlik değil, başka bir Netanyahu hükümeti.” sözlerini kullandı.

Netanyahu hükümetinde etkili olamayacaklarına işaret eden Lapid, “İnsanlar bizi Meclis’teki temsilcisi olarak görecek. Meclis’te ayağa kalkıp Netanyahu’ya biat edeceğiz, sonra ona rapor veren ve bakanlar olacağız. Onun dikte ettiği politikayı takip edin.” değerlendirmesini yaptı.

Hükümete katılmalarının İsrail muhalefetini bitireceğine değinen Lapid, “Bütün dünya artık İsrail’de Netanyahu’ya muhalefet olmadığını, onun değerli bir lider olduğuna inandığımızı düşünecek. Başka yol kalmayacak. Bu hükümeti anlayın.” yorumunu yaptı.

Netanyahu’ya yöneltilen yolsuzluk suçlamalarına işaret eden Lapid, “5 dakika içinde birlik kelimesi sözlükten çıkacak ve kendi kişisel çıkarlarını ülke çıkarlarına tercih eden yolsuzluğa bulaşmış bir zanlının yönettiği bir hükümette olacağız” dedi. sözlerine yer verdi.

Muhalefet lideri Lapid, partisinin hükümete katılmamasının nedenini, “Çünkü biz değerler için siyaset yapıyoruz, adalete inanıyoruz. Ülkeyi mahveden bir hükümetin çözümü ona katılmak değil, onunla mücadele etmektir. ” şeklinde açıklanmıştır.

Lapid, “Misyonumuz demokrasi, liberal değerler ve İsrail orta sınıfı için savaşan daha iyi ve daha dürüst bir alternatif olmaktır. Zor bir savaş olduğu doğru, ancak kazanmanın yolu teslim olmak değil.” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Gantz ve Netanyahu’dan herhangi bir açıklama yapılmadı.

haberovacik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu