Ekonomi

İhracatçılarda genel kurul maratonu başladı

Ege İhracatçı Birlikleri’nde (AYB) 2022 mali genel kurul toplantıları maratonu 10 Nisan’da başlıyor. AYB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Geçen 1 yılda yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı konuşacağız. Genel kurul üyelerimizden alacağımız yemlerle önümüzdeki yılın ödevlerini şekillendireceğiz.”

2023 yılında Türkiye’ye 254 milyar dolar döviz kazandıran ve 61 ihracatçı birliğinin çatısı altında faaliyet gösteren 112 bin ihracatçı, 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantılarını Nisan ayında yapacak. Nisan 2022’de yapılan seçimlerde göreve başlayan 61 ihracatçı birliğinin yönetim kurulları, bir yıllık süreçte seçim öncesi belirledikleri hedeflerin ne kadarını, ne kadarını gerçekleştiremediklerini ve iyileştirme çabalarını belirledi. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan depremin açtığı derin yaralar. üye ihracatçılarla paylaşacak.

Maraton moda sektörüyle başlayacak, sonunu demir sektörü koyacak

Türkiye’nin ilk ihracatçı kümelenmesi olan Ege İhracatçı Birlikleri, bünyesindeki 12 ihracatçı birliği ile 2022’de Türkiye’nin ihracatına 18,3 milyar dolar katkı sağlarken, “mevcut olanı korumak” hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olan 2023’e girdi. “. Mali genel kurul toplantıları maratonu, 10 Nisan Pazartesi günü Ege Dokuma ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin yapacağı toplantılarla başlayacak. AYB bünyesinde son 5 yıldır ihracat şampiyonu olan Ege Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin genelgesi ile sonuçlandırılacak.

Ege Bölgesi moda sektörünün zirvesi olan genel kurul toplantılarında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ihracatçılar. Türkiye’nin moda sektörünün önde gelen ihracat pazarlarından biri olan Almanya’nın Tedarik Zinciri Kanunu konusunda Avukat Sevil Eskicioğlu, dokuma ve hazır giyim ihracatçılarını hukuki süreç hakkında bilgilendirecek ve uyuşmazlıklarda izlemeleri gereken hukuki süreçleri anlatacak. İhracatı 1 milyar dolara ulaşan Ege Mobilya Kağıt ve Orman İşleri İhracatçıları Birliği (EMKOÜİB) üyeleri, 11 Nisan Salı günü genel kurulda bir araya gelecek. EMKOUIB üyeleri, 2023 yılı sonuna kadar 1 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için izlenecek yol haritasını ortaya koyacak.

Yeşil bir dünya için fidanı toprakla buluşturacaklar

Ege Su İşleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB), son yıllarda atağıyla Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde gıda reyonları arasında ihracat lideri konumuna yükselen Ege Su İşleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB), Perşembe günü genel kurulunu yapacak. 13 Nisan. Yeşil bir dünya hedefiyle 2021 yılında ihracattan sorumlu başkanı olan üyeleri için İzmir’de 1.800 fidanlık koru kuran Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, bu yeşil hareketi sürdürecek. ESÜHMİB, 2022 yılında ihracata omuz veren üyeleri için Afyonkarahisar Bolvadin’de oluşturacağı fidanlığın sertifikalarını genel kurulda takdim edecek. Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında Ramazan Bayramı öncesi son genel kurul toplantısında ayakkabı, saraciye, deri konfeksiyon ve kösele alt fasıllarının yer aldığı Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri gelecek. birlikte.

Bir günde 3 genel kurul yapılacak

Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 5 ihracatçı birliği, genel kurullarını Ramazan Bayramı öncesi tamamlarken, 7 ihracatçı birliği de genel kurullarını Ramazan Bayramı’ndan sonraki hafta yapacak. 26 Nisan’da başlayacak İzmir Mermer Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı öncesi madencilik sektörünün buluşma adresi, 25 Nisan Salı günü saat 12:00’de Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Genel Kurul Toplantısı olacak. EMİB üyelerinin, genel kurul toplantısında Mermer Fuarı’nı ve fuar öncesi bölümün gündemindeki diğer konuları ele alması bekleniyor. Türkiye’deki tüm zeytinyağı ve zeytinyağı ihracatçılarını bir araya getiren Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, 25 Nisan Salı günü saat 14.00’te mali genel kurul toplantısında toplanacak. Yaş meyve sebze mamulleri reyonlarında her yıl yeni bir başarı hikayesi yazan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyeleri, 25 Nisan Salı günü saat 16.00’da halka bir araya gelerek istişarelerde bulunarak faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyecek. başarı hikayesi.

Milyar dolarlık ihracata ve yeşil bir dünyaya katkılarıyla teşekkür edecekler.

Bitkisel yağ, yağlı tohum, şekerleme, çikolata ürünleri, hububat, bakliyat ve hayvan yemi gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Ege Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (EHBYİB), 1 milyarlık ihracat barajını aştı 2022’de tarihinde ilk kez doları 26 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da yapılacak genel kurul toplantısında elde ettikleri başarıları eleştirecek. EHBYİB Yönetim Kurulu, 2022 yılındaki başarıya en büyük katkısı olan ihracatçıları için oluşturduğu koru sertifikalarını da genel kurulda hak sahiplerine teslim edecek. Türkiye’nin klasik ihracatçılarından, sektörünün Türkiye’deki tek ihracatçı birliği Ege Tütün İhracatçıları Birliği, 27 Nisan Perşembe günü saat 10:00’da Ege İhracatçı Birlikleri Genel Kurul Salonu’nda mali genel kurul için bir araya gelecek. toplantı. Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin yüz yılı aşkın bir süredir dünyanın 150’den fazla ülkesine ihracatını gerçekleştiren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, açıkladı 2022 mali yılı olan 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00’de genel kurul toplantısını yapacak.

İhracat şampiyonu genel heyet maratonunun sonunu getirecek

Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 12 ihracatçı birliği arasında son 5 yıldır ihracatın zirvesine demirleyen Ege Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçı Birlikleri, 2022 olağanına son veren birlik olacak. mali genel kurul maratonu 28 Nisan Cuma günü saat 14.00’de. Dernek üyeleri 5 yıldır yakaladıkları başarının devamı için istişarelerde bulunacak.

“Genel kurullarda yapılan toplantılar çok değerlidir”

İhracatçıların yılda bir kez bir araya gelerek vizyon ortaya koyduklarına dikkat çeken Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, genel kurul toplantılarının Türkiye’nin ihracatına yönelik kararlar alınması açısından çok değerli olduğunun altını çizdi. Genel kurulu sadece bütçelerin görüşülüp karara bağlanacağı bir toplantı fikrinden vazgeçirmek istediklerini ifade eden Eskinazi, “Türkiye istihdam sorununu ihracatla çözmeli, büyümesini üretim ve ihracatla sağlamalıdır. Türkiye’nin üretiminin en az yüzde 50’sini ihraç edecek yetkinliğe sahip olması gerektiğini anlatan Demir, “İthalatla büyüyen ekonomi kanserli ve tedavi edilmemiş bir beden gibidir. Bir süre sonra tüm vücuda yayılır ve ölüm kaçınılmazdır. Genel kurullarımızı Türkiye vizyonu ortaya koyacak şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Maliye genel kurullarında seçim kargaşası olmadığı için bu amaca uygun bir zemine sahiptir. “Geçen yıl içerisinde yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı konuşacağız. Genel kurul üyelerimizden alacağımız beslemelerle önümüzdeki yılın lojman atamalarını şekillendireceğiz. Uzmanlardan dünya ekonomisi. Verimli bir genel kurul maratonu olacağına inanıyoruz” dedi. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu