Yaşam

HARRAN YÖS-1 Sınavı Harran Üniversitesi Tarafından Yapıldı

2023 HARRAN YÖS-1 sınavı Harran Üniversitesi tarafından yabancı uyruklu öğrenciler için yapılmıştır.

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (2023 YÖS-1) 8 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerin lisans ve önlisans programlarına yerleştirme için Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen sınav Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde gerçekleştirildi.

Sınav Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kilis, Bursa, Konya, İzmir ve Van illerinde eş zamanlı olarak yapıldı.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavında marka kurum haline gelen Harran Üniversitesi, sınavlarını ÖSYM standartlarına göre yapıyor.

Uluslararası bir sınav olan Harran Üniversitesi YÖS sınavının sonuçları ile öğrenciler ülkemizdeki 96 üniversiteyi ve yurtdışında Almanya, İtalya ve Avusturya’daki yükseköğretim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nün düzenlediği Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na 91 farklı milletten katılım oldu. 11 ilde, 27 binada ve 324 derslikte gerçekleştirilen ve Türkiye’de yıllardır en fazla adayın katıldığı sınav, 10 bin 714 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

YÖS sınavı ile yabancı uyruklu öğrenciler Tıp, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk, Rehberlik ve Manevi Danışmanlık, Eczacılık, Psikoloji, Öğretmenlik, Sağlık ve benzeri birçok bölümü tercih edebilecek.

Osmanbey Yerleşkesi’ndeki sınav merkezlerini ziyaret ederek öğrencilere başarılar dileyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; “Harran Üniversitemiz tarafından düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ÖSYM standartlarına uygun olarak yapılmaktadır. Sınavımızın tüm aşamaları üniversitemizin deneyimli ve alanında uzman hocaları tarafından yürütülmektedir. Yapmış olduğumuz sınav sonucunun açıklanması ile adaylar ülkemizdeki 96 üniversite ile Almanya, İtalya ve Avusturya’daki yüksek öğretim kurumlarını tercih edebileceklerdir. Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Dr. Rejhan Rahman hocalarımız başta olmak üzere tüm ekibimize teşekkür eder, sınava giren öğrenci adaylarımıza başarılar dilerim.”

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, Yabancı Uyruklu Öğrenciler için yapılacak HARRAN YÖS 2. Sınav başvurularının 8 Mayıs’ta, 2. Sınavın ise 24 Haziran’da yapılacağını belirterek, öğrenci adaylarının giriş yapabileceklerini bildirdi. detaylı bilgi Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü web sitesinde.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hendek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu