Ekonomi

Gaziantep OSB’de Cengiz Şimşek güven tazeledi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu toplantısında Müteşebbis Heyet Seçimleri yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Cengiz Şimşek yeniden Gaziantep OSB başkanı seçildi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. Olağan Genel Şurası toplantısında Müteşebbis Heyet Seçimleri yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Cengiz Şimşek yine Gaziantep OSB lideri seçildi.

Şehitkamil Kültür Merkezi’ndeki genel kurula ilgi yoğun oldu. Genel Kurula Vali Davut Gül, Milletvekili Mehmet Erdoğan, belediye başkanları, Oda ve Borsa başkanları ve sanayiciler katıldı. Genel Kurulda Divan Başkanlığını GSO Başkanı Adnan Ünverdi yaparken, divan heyeti Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz’dan oluştu.

Ortak akıl, ortak idare anlayışı

OSB Lideri Cengiz Şimşek, Genel Heyetin açılışında yaptığı konuşmada, OSB’nin gerçekleştirdiği ve planladığı projelerini anlattı. Konuşmasına terörü kınayarak başlayan Lider Şimşek, “Görevde bulunduğumuz mühlet içerisinde, sizlerin hiçbir vakit eksilmeyen dayanağınız ve inancınız ile Organize Sanayi Bölgemizi geleceğe taşıyacak değerli projelere imza attık. Muvaffakiyetler tesadüf değildir. Üreten, istihdam oluşturan ve de ülkesine katma kıymet sağlayan siz endüstrici dostlarımız bu hisleri çalışmalarınızla çok yakından bilmektesiniz. Siz sanayicilerimizin de kelam sahibi olduğu idare formu ve her birinizin fikirlerinin ne kadar değerli olduğunun şuuruyla ortak bir idare oluşturduk. Daima birlikte çok çalıştık. Açık kapı mantığı ile her vakit ulaşılabilir olduk. Sanayicimizin önündeki manileri ve bürokrasiyi minimuma indirdik” dedi.

OSB, Türkiye yüzyılı’na güç katarak büyüyor

Başkan Şimşek, genel kurulda yaptığı konuşmada şöyle devam etti: “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi 2023 Türkiye Yüzyılında gücüne güç katarak büyüyor büyümeye devam ediyor. Gururla söylüyorum ki global iktisada istikamet veren en değerli aktörlerden biri olduk. OSB’miz için öncelik arz eden projelerimizi sizlere kısaca anlatmak istiyorum. 11 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulan 6. Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırma çalışmalarının yüzde 60’lık kısmını tamamladık. 2023 yılının birinci çeyreğinde ise yeni yatırımcılarımıza tahsis süreçlerini yapmaya başlayacağız.

OSB, mega projelerle cazibe merkezi oluyor

Fırat Nehri-OSB ortası su isale çizgisi projemizi 1 yıl içinde faaliyete geçireceğiz. Bu projenin tamamlanması ile birlikte suya dayalı dokuma, iplik boyama ve buna benzeri kesimler gelişecek ve endüstrimizde çeşitlilik artacaktır. OSB Finans Merkezi, OSB içerisine yapacağımız emniyet binası, OSB içerisinde bulunan TSE Binası yerine yapacağımız 3 Çarşı Projesi, OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi ve Erikli Köprülü kavşak projelerini yapacağız. Ayrıyeten Büyükşehir Belediyesi tarafından çevreyolu mevkii Dülükbaba güzergahında yapılacak olan, kavşak projesinin üretimine dayanak olacağız. Bu kavşağı OSB içerisinde yaptığımız TAG otoyolu köprülü kavşağa bağlayarak ulaşımı rahatlatacağız.

“Önceliğimiz güçlü Gaziantep, güçlü Türkiye”

Giderek tükenen doğal kaynaklar ve kıt güç kaynakları nedeni ile tarafımızı çevirdiğimiz güneş güç santralleri için yaptığımız çağdaş ve teknolojiye uyumlu altyapımız ile 106 sanayicimizin 225MW’lık enerji santrallerini çok kısa süre içerisinde kurmalarına destek olduk. 175MW’ lık yeni GES suram çalışmalarına da devam edeceğiz. Gaziantep Endüstrisini bugünlere taşıyan güç, içinde barındırdığı müteşebbis ruhudur. Gelecek ile ilgili vizyonumuz etrafa hassas bir OSB’dir. Dünya değişiyor. Üretim anlayışları gelişiyor. Bizler üretim yaparken, doğamızı yani evimiz olan çevremizi de kirletmemek ve korumak zorundayız. Bu amaçla gerekli alt yapıların zamanında yapılmasına, firmalarımızın bilinçlenmesine ve topyekün bir duyarlılık sergilenmesine büyük gayret gösteriyoruz. Bizlerin bir tek önceliği var; o da güçlü Gaziantep, güçlü Türkiye! Öncelikli hedefimiz Gaziantep OSB’yi her vakit cazibe merkezi yapmaktır. Başladığımız ve çalışmaları devam eden projelerimizin hayata geçmesi ile bu hayalimizi gerçekleştireceğiz. Sanayi bölgemizden muvaffakiyet kıssaları ile yeni küresel markaların çıkmasını sağlamak için altyapımızı güçlendirmenin çabası içerisindeyiz.

“Gelişmiş, güçlü ve yeşil bir OSB hayal ediyoruz”

Her türlü ulaşım ve altyapı sorunu çözülmüş, eğitim kurumları ve teknoparkı ile bilimin dijital dönüşümünü sağlamış, Çatı Güneş Gücü Santralleri ile güç problemini çözmüş,sanayicilerin ve tüm çalışanların toplumsal ve sportif gereksinimlerini karşılayabileceği alanların olduğu yeşil bir OSB hayal ediyoruz. Yarınımızı bugünden daha hoş yapmak ismine Gittiğimiz bu yolda bir Gaziantep modeli olan birlikte iş yapma kültürümüzü, ortak aklı, ortak idaresi daha da güçlendireceğiz. Dünyadaki değişimlere ayak uyduracağız. Düşük teknolojili üretimden yüksek teknoloji üretimlere geçeceğiz. Yarına odaklanacağız ve geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Bu vesile ile Birlik, beraberlik ve istikrar içerisinde her sorunu aşacağız.”

“OSB’nin başarıları altın harflerle yazılıyor”

Gaziantep Valisi Davut Gül de Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, OSB Başkanı Cengiz Şimşek’in hayal edilemeyecek başarılara imza attığını vurguladı. Vali Gül, OSB’de Çatı GES projeleri ve Fırat’ın suyunun OSB’ye getirilmesi gibi projelerin önemine dikkat çektikten sonra, “Son 4 yılda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılanlar yalnızca Gaziantep’te değil, Türkiye’de de altın harflerle yazılacak çalışmalardır. Emeği geçen liderimiz Cengiz Bey’e ve müteşebbis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Bombalar, Türkiye’yi durdurmak için atılıyor

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da genel heyette yaptığı konuşmada, Gaziantep OSB’nin muvaffakiyetini anlattı. Gaziantep endüstrisinin büyüyerek yoluna devam ettiğini belirten Milletvekili Erdoğan, “Pandemiye karşın, küresel krize karşın endüstrimiz büyüyor. Esasen dünyada iki ülke iktisadı büyüyor. Birisi Çin, başkası Türkiye. Endüstrimiz büyürken, bu büyümeyi organize edecek bir lidere muhtaçlık var. Cengiz beyefendi de bunu muvaffakiyet ile yerine getiriyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi yüzde 30 büyüdü. Kendisine teşekkür ediyorum. Zira sanayi büyüdükçe ekmeğimiz büyüyor, Türkiye büyüyor. Bugün İstanbul’a, Kilis’e ve Karkamış’a atılan bombalar bunun içindir. Türkiye’nin büyümesini engellemek içindir” halinde konuştu.

OSB’nin yeni yönetim kurulu

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerin sonunda, Cengiz Şimşek başkanlığındaki asil yönetim kurulu listesinde, Özgür Özdağlı Mehmet Özmen, Hüseyin Ulutaş, Yaşar Erturhan, Ercan Sayın ve Necmettin Memiş yer aldı. Yedek liste ise Bayram Kemal Kılıç, Ferhan sağım, Uğur Nacarkahya, Hakan Aslansoy, İrfan Kılınç, Mehmet Özkaya ve Fazıl Özyaşar’dan oluştu.

“Sorumluluklarımızın bilincindeyiz”

Başkan Cengiz Şimşek genel heyetin sonunda dayanaklarından ötürü sanayicilere teşekkür etti. Şimşek, “Organize Sanayi Bölgesinin başkanlığına siz sanayicilerimizin inanç ve takdiri ile bir kere daha seçilmiş olmanın onur ve sevincini yaşamaktayız. Bu vazifenin büyük sorumluluklar içerdiğinin şuurundayız. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin bedelleri ve gayeleri doğrultusunda bize duyulan itimat ve yürekle Yeni Başkanlık devrimizin daha güçlü ve büyüyen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olacağının temennisi ile yapılan müteşebbis heyet seçiminin endüstrimize, vilayetimize ve ülkemize güzel olmasını diliyorum. Her daim takviyeleriyle yanımızda olacağına inandığım, başta sayın valimiz olmak üzere, sayın Milletvekillerimize, belediye liderlerimize, Oda liderlerimize ve tüm sanayicilerimize teşekkürlerimi sunarım” dedi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu