Teknoloji

Ford o modelde indirim yaptı

Ford, elektrikli arabası Mustang Mach-E’nin müşteriler için rekabet gücünü ve erişilebilirliğini artırmak için üretimi artırdığını ve fiyatları düşürdüğünü açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, üretim artışları ve indirimlerin Ford’u büyüyen elektrikli araç pazarında değerli bir seçenek olarak konumlandırmaya devam edeceği belirtildi.

Mustang Mach-E’nin müşterilerinin üçte ikisinin rakip markalardan geldiği belirtilen açıklamada, modelin geçen yıl ABD’nin 3 numaralı elektrikli otomobili olduğuna değinildi.

Ford’un halihazırda elektrikli araç müşterilerine bir kamyon, SUV ve minibüs sunduğunu hatırlatan bu modellerin 2023 yılında ölçekli üretimi için hammadde ve pillerin garanti kapsamında olduğu paylaşıldı.

YÜZDE 8’E KADAR İNDİRİM

Mevcut fiyatların, modeli hızla değişen pazarda rekabetçi tutma planının bir parçası olduğuna işaret edilen açıklamada, Mustang Mach-E için fiyat değişim tablosuna da yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen şirketin müşteriden sorumlu yetkilisi Marin Gjaja, “Elektrikli araçlarımızı herkes için daha erişilebilir hale getirmek için sınırları zorlamaya devam edeceğiz”solmayı kullandı.

Paylaşılan fiyat tablosuna göre Mach-E’nin çeşitli versiyonlarının fiyatları yüzde 8’e varan indirimler yapılırken, düşük fiyatlı modellerde ise 600-900 dolar arasında indirim yapılacak.

Yüksek fiyatlı modellerdeki indirim de 5 bin 900 doları bulacak. Bu kapsamda modelin başlangıç ​​fiyatları yaklaşık 46 bin dolar ile 64 bin dolar arasında değişecek.

Aracının teslim edilmesini bekleyen mevcut müşterilerimiz yeni fiyattan otomatik olarak faydalanacaktır.

REKABET YÜKSELİYOR

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla da satışlarını artırmak için yıl başında Çin’de yaptığı indirimlerin ardından ABD ve Avrupa’da fiyatlarını düşürdü.

Tesla Model 3 ve Model Y araçların fiyatlarında yüzde 20’ye varan indirimler ABD’deki otomobil modeline göre yüzde 6 ile yüzde 20 arasında değişirken; Almanya’da yüzde 17 idi.

Avusturya, İsviçre ve Fransa’da da Tesla fiyatları düşürüldü.

haber-orta.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu