Haber

Filistin için sessiz oturma eylemi

Filistin için sessiz oturma eylemi

BURSA – Bursa Kadın Gönüllü Örgütleri, İsrail-Filistin savaşında zarar gören siviller için sessiz oturma eylemi düzenledi.

İsrail-Filistin savaşında şiddet artmaya devam ederken, Bursa Kadın Gönüllü Örgütleri savaşta zarar gören sivil nüfus için sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi. Kadınlar, İsrail’in Gazze’deki hastaneleri ve okulları vurduğunu ve savaşın bir an önce durdurulmasını istediklerini söyledi.

“El-Ahli Baptist Hastanesi’nin bombalanması sonucu 500’den fazla kişi hayatını kaybetti”

Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde bir savaş suçu işlendiğini söyleyen kadınlar, “Bizler vicdanlı Sivil Toplum Kuruluşlarının Kadın Temsilcileri ve anneleri olarak, yaşanan katliama ‘dur’ demek için buradayız. İsrail 17 gündür Gazze Şeridi’nde eylem yapıyor. İşgal altındaki İsrail konusunda bizimle aynı duyguları paylaşan herkesi Gazze Şeridi’ndeki saldırıların bir an önce durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz. Apartheid rejimi Filistinlileri işgal etti Yüz yıla yakın bir süredir topraklara inen, birçok kez katliam gerçekleştiren, 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ni 17 yıldır abluka altına alarak sanal bir toplama kampı oluşturdu. Yıllardır devam eden bu uygulamalarda, sahilde piknik yapan aileler, sokakta oynayan çocuklar, hastanelerde tedavi bekleyen hastalar, ibadethaneler, insanların en güvenli sığınağı olan evlerindeki aileler, çoğunlukla kadın ve çocuklar hedef alındı. Ve ne yazık ki Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Gazze’de devam eden saldırılarda okullar, camiler ve hastaneler vuruluyor, dünyanın gözü önünde savaş suçları işleniyor. İşgalci İsrail Yönetimi, askerlerine haklarında dava açılmayacağına dair güvence vererek bunun önünü açtı ve 17 gün boyunca tüm uluslararası hukuku ve insanlığı ayaklar altına aldı. Bu sürecin son parçası olarak Gazze Şeridi’nde gerçekleştirilen katliamlarda yüzlerce kadın ve çocuk işgalcilerin açık hedefi haline geldi. İsrail’in 17 Ekim Salı gecesi El Ahli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu çoğu çocuk ve kadın 500’den fazla kişi hayatını kaybetti. İşgalci İsrail, daha güvenli olduğunu düşündüğü için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen masum çalışan çocukları ve kadınları hunharca katletti. “Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olmuş bedenlerini toplayıp torbalara koyup gömmek zorunda kaldılar” dedi.

“İsrail, Gazze Şeridi’nde her 15 dakikada 3 çocuğu öldürerek soykırım yapıyor.”

Gazze Şeridi’nde yaşananların soykırım olduğunu belirten kadınlar, “Filistin’den her dakika acı haberler alıyoruz. Teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar binden fazlası çocuk olmak üzere 6 bine yakın insan hayatını kaybetti. Gazze Şeridi’nde işgalci İsrail, Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70’inin kadın, çocuk ve yaşlı olduğunu, enkaz altında kalan 1.300 kişiden ise haber gelmediğini açıkladı. Bina bombalandı. 600’ü çocuk. Tablo çok üzücü. İşgal altındaki İsrail, Gazze Şeridi’nde her 15 dakikada 3 çocuğu öldürüyor. Dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Vicdanlı kadınlar ve anneler olarak bizler, dünya başkanlarını, uluslararası sivil toplum örgütlerini, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Ligini, hükümeti, siyasi aktörleri ve kamuoyunu bu durumu durdurmak için harekete geçmeye davet ediyoruz. İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı soykırımı ve işgalci İsrail’e yaptırımların uygulanmasını talep ediyor. Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla bugünden itibaren 25 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’ye kadar bu alanda sessiz oturma eylemi başlattığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. “Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocukları desteklemeye ve korumaya davet ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu