Haber

FETÖ’cü İstanbul Bölge İmamı Yakalandı

FETÖ’nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapısında “İstanbul Bölge İmamı” olarak görev yapan MG’nin yakalandığı operasyonun detayları belli oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, son dönemde örgüt üyelerinin yoğunlaştığı yerler için saha çalışmalarını sürdürüyor.

Ataşehir’de yapılan çalışmada gece saatlerinde bir kadının adrese giriş çıkış yaptığını belirleyen ekipler, bu noktaya dikkat ederek fiziki takibe devam ediyor.

Ekipler, kadının FETÖ’nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapısında “İstanbul Bölge İmamı” olarak görev yapan ve kaçak olarak aranan MG’nin eşi olduğunu belirledi. MG’nin de adreste olabileceğini değerlendiren İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çalışmalarının ardından operasyon düzenledi.

Operasyonda zanlı MG yakalanırken, adreste yapılan aramalarda 5 adet cep telefonu, dizüstü bilgisayar, 2 adet flash bellek, harici hafıza, 1000 euro, 1000 lira, 1500 dolar ve 1550 lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce SEGBİS üzerinden ifadesi alınan zanlı tutuklandı.

Operasyon

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, FETÖ’nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapısında “İstanbul Bölge İmamı” olarak görev yapan MG’nin Ataşehir’de düzenlenen operasyonda yakalandığı bildirildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2018/492 sayılı kararıyla “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklama kararı bulunan MG’nin 6 yıldır kaçak olarak arandığı belirlenirken, örgütte Orhan K. adını kullanan zanlının FETÖ’cü Bank Asya’da hesap hareketleri olduğu, KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında çalıştığı anlaşıldı.

KPSS sorularının çalınması ve 2010 yılında yaşanan usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturmaların zanlıları arasında yer alan MG’nin de örgüt içinde gizli bir iletişim tekniği olan harekât sınırını kullanarak “Hava Kuvvetleri imamı” Kemal Batmaz ve firari kelime “Türk Silahlı Kuvvetleri imamı” Adil Öksüz ile 7 farklı hat üzerinden çok sayıda temas kurduğu da ortaya çıktı.

didimajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu