Haber

Evine giren bakan gözaltına alındı

Batı Afrika ülkesi Gana’da Sağlık Hizmetleri ve Su Kaynakları Bakanı Cecilia Abena Dapaah ve kocası, evlerine hırsız girmesinden aylar sonra olayı polise bildirdi. 20 Temmuz Perşembe tarihli mahkeme belgelerine göre, Bakan Dapaah’ın konutundan 1 milyon dolar, 300.000 avro ve 350.000 Gana Sedisi nakit olarak, çok sayıda değerli çanta ve mücevher çalındı. Dapaah mahkeme belgelerinde bu rakamları yalanlasa da ekonomik krizin şiddetlendiği Gana’da yaşanan bu olay ülkede eleştirilere yol açtı.

BBC’nin haberine göre, hükümetin kur krizinden “dolar istifçilerini” sorumlu tuttuğu bir ülkede, bir devlet bakanının konutunda bu kadar çok nakit bulunması şaşırtıcıydı. Olayın ardından 22 Temmuz Cumartesi günü istifa eden bakan dün gözaltına alındı.

HIRSIZLIK 7 AY SONRA POLİSE BİLDİRİLDİ

Ülkede üst düzey yetkililerin karıştığı rüşvet ve yolsuzluk iddialarını soruşturan Özel Savcılık, Dapaah’ın gözaltına alındığını ve sorguya çekildiğini duyurdu. Buna göre Dapaah, ‘konutundan çalındığı bildirilen büyük miktarda para ve diğer değerli eşyalarla bağlantılı olarak yolsuzluk ve yolsuzlukla ilgili suçlar’ şüphesiyle sorgulanıyor.

Dapaah’ın başkent Akra’daki evinde meydana gelen hırsızlıkta evde çalışan iki polis memurunun şüpheli olduğu belirtilirken, Dapaah’ın eşi Daniel Osei Kuffur’un evdeki hırsızlığı Ekim 2022’de fark ettiği ancak 7 ay sonra polise haber verdiği aktarıldı. Olayın polise bildirilmesinin neden bu kadar uzun sürdüğü bilinmiyor. Dapaah, istifa mektubunda, mahkeme belgelerinde belirtilen nakit ve değerli eşyaların kendisinin ve eşinin polise verdiği bilgilerle eşleşmediğini savundu. (DIŞ HABERLER)

hayratajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu