Ekonomi

Ether opsiyonları fiyat düşüşü sinyali veriyor

Ether (ETH) opsiyon yatırımcıları, kripto para biriminin 4.000 doları geçerek 2021’in sonlarından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşmasından yalnızca bir gün sonra, kısa vadeli olması beklenen bir fiyat zayıflamasına hazırlanıyor.

Ether’in opsiyon piyasası duyarlılığının bir ölçüsü olan aylık alım satım eğrisi negatife döndü ve düşüş eğilimli fiyat trendlerine karşı korunmak için kullanılan opsiyonların zenginliğine işaret etti. 60 günlük gösterge, satım opsiyonları lehine dönerken 90 günlük ve 180 günlük ölçümler pozitif kalmaya devam ediyor.

QCP Capital’ın son gönderisine göre yatırımcıların kısa vadeli Ether satışlarına olan ilgisi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) mayıs ayına kadar bir spot Ether borsa yatırım fonunu (ETF) onaylama olasılığının belirsizliğinden kaynaklanıyor.

Ethereum blokzincirinin token’ı Ether’deki yıllık yüzde 75’lik kazanç, esas olarak SEC’in bir spot ETF’ye yeşil ışık yakması umutlarıyla katalize edildi. SEC, ocak ayında yaklaşık bir düzine spot Bitcoin ETF’sini onayladı ve bu gelişme Bitcoin’i 70.000 doların üzerinde rekor seviyelere ulaştırdı.

Pazartesi günkü açıklamaya göre Bloomberg ETF analistleri mayıs ayında en az bir spot Ether ETF onaylanması ihtimaline dair tahminlerini %70’ten %30’a düşürdü. Ocak ayında %70’in üzerinde olan olasılık, merkeziyetsiz bahis platformu Polymarket’te %31’e kadar düştü. Bu yılın başlarında, yatırım bankacılığı devi JPMorgan (JPM), SEC’in mayıs ayına kadar bir ETH ETF’si onaylama olasılığının %50’den fazla olmadığını söylemişti.

Geçtiğimiz hafta düzenleyici, BlackRock ve Fidelity’nin spot ETH ETF başvurularına ilişkin kararını erteledi. Yine de bazı gözlemciler, VanEck’in ETH ETF başvurusuna ilişkin nihai kararın verileceği 23 Mayıs’a karşı oldukça umutlu.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

celtikci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu