Yaşam

Dünyanın Everest Dağı’ndan Bile Büyük Planlanan En Yüksek Binası: Tokyo Babil Kulesi

Tokyo Babil Kulesi, şimdiye kadar önerilen en yüksek binaydı. İlk olarak 1992’de önerildi, cennete ulaşabilen bir yapı olan İncil’deki Babil Kulesi’nden ilham aldı. Bu Babil Kulesi 10 kilometre yüksekliğe ulaşacak ve arzulanan ana nüfus üssü olacak ve bu bölgede 30 milyon kadar insan yaşayacaktı. Ama proje reddedildi. İşte detaylar ?

Kaynak:https://malevus.com/tokyo-tower-of-ba…

Tokyo Babil Kulesi, insanlığın şimdiye kadar tasarladığı dünyanın en yüksek binasıdır.

Tokyo Babil Kulesi, Tokyo şehrinde 10 kilometre yüksekliğinde olduğu önerilen devasa bir yapıdır. Tokyo Babil Kulesi, Waseda Üniversitesi’nden Profesör Toshio Ojima tarafından yeni bir mega yapı olarak tasarlandı. Bu yapı yapıldığında 30 milyon kişiyi barındırabilecek kapasitededir.

Tokyo Babil Kulesi yapılırsa Everest Dağı’ndan daha yüksek olacaktır.

Projenin adı, İncil’deki 2500 yüksekliğindeki Babil Kulesi gibi cennete yükselme arzusunu ima ediyor. Binanın yüksekliği, projeyi benzeri görülmemiş bir mimari başarı haline getiriyor.

Bina, 1992 Brezilya Dünya Zirvesi’nde mimar Toshio Ojima tarafından önerildi.

O zamanlar, 1.000 metrelik çevre dostu ultra yüksek gökdelenlerden biriydi. Bu gökdelenler, 1980’lerde ve 1990’ların başında büyük inşaat şirketleri ve geliştiriciler tarafından tasarlandı. Bunların ortasında, şimdiye kadar öne sürülen en yüksek vizyoner gökdelen olan Tokyo Babil Kulesi var.

Tokyo Babil Kulesi’ne yükseklik olarak en yakın bina, 4000 metre yüksekliğindeki X-Seed 4000 olacaktır. X-Seed 4000 projesi 800 katlı iken Tokyo Babil Kulesi’nin yaklaşık 1969 katlı olduğu söyleniyor.

Yapının logaritmik tasarımı, konik formu, geniş tabanı ve sivrilen tepeleri, onu her türlü kuvvete dayanacak kadar güçlü kılıyor.

Proje biyolojik çeşitliliğin korunmasına odaklandığından, Tokyo Babil Kulesi bir arkeoloji örneğidir.

Japonya’nın Tokyo Babil Kulesi gibi hiper inşaat projeleri, yüksek nüfuslu metropollerin dikeyleştirilmesini önermektedir.

Amaç, Tokyo şehrinde sistematik olmayan, düz kentsel binalar sorununu ele almaktı. Mega yapı, şehrin tüm hükümet, iş ve eğlence tesislerini tek bir büyük binada bir araya getiriyor.

Ege yapısı 30 milyon kişiyi barındıracaktı.

110 km2 taban alanı, tüm katlar dahil toplam 1.700 km2 taban alanı ve 10 milyar tonluk etkileyici çelik hacmi ile binanın üretim maliyeti 25 trilyon dolar! İnşaatın, Japonya’nın ulusal bütçesinin yaklaşık 30 yılına veya ülkenin GSYİH’sının altı katına mal olması bekleniyordu. Ancak proje hiçbir zaman onaylanmadı.

golmarmara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu