Teknoloji

Dev şirket daha fazla dayanamadı ve iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

WeWork destanı, ofis alanı kiralama şirketinin iflas koruması başvurusunda bulunmasıyla yeni bir döneme girdi.Geçen hafta şirketin Bölüm 11 savunması için başvuruda bulunmasının beklendiği yönündeki raporların ardından, şirket Pazartesi günü New York Menkul Kıymetler Borsası’nda listelendi ( New York Borsası) WeWork’un hisseleri askıya alındı . The New York Times’a göre şirket, çalışmalarının bir parçası olarak iflas başvurusunda bulundu. kapsamlı bir yeniden yapılanmaŞirket, yayına yaptığı açıklamada şöyle tanımladı: Bugünkü başvurunun bir parçası olarak WeWork, büyük ölçüde aktif olmayan belirli konumlara yönelik kiralamaları reddetme seçeneğini talep ediyor ve etkilenen tüm üyelere önceden bilgi verildi.” söz konusu.

WeWork’un sorunlarında, ilk günlerinde çok hızlı büyümeye çalışmak da dahil olmak üzere pek çok farklı faktör rol oynadı. Şirket, son yıllarda geliri artarken maliyetleri düşürmeye çalıştı ve bu çabaların ortasında, COVİD-19 karantinalarının ardındanAynı zamanda birkaç ortak çalışma alanının kapatılmasını da içeriyordu.

Ancak WeWork, enflasyonun ve artan borçlanma maliyetlerinin baskıladığı bir emlak piyasasında faaliyet göstermeye devam etmekte zorlanıyor. Milyonlarca insanın şirketlerinin ofislerine gitmek yerine uzaktan çalışmayı tercih etmesiyle birlikte pandeminin hızlandırdığı başka bir değişimle de karşı karşıyayız. Ağustos ayındaki en son kazanç açıklamasında WeWork, operasyonel kalabilme yeteneği hakkında yorum yaptı: önemli şüpheler” dedi ki.

2019’da halka arz fiyaskosu yaşandı

WeWork ilk olarak 2019’da halka açılma girişiminde bulundu ancak yatırımcıların kârlılık ve kurumsal yönetim konusundaki endişelerini dile getirmesinin ardından ilk halka arz planlarını geri çekmek zorunda kaldı. S-1 başvurusu 2019’un ilk yarısında 900 milyon doların üzerinde zarar gösterdi ve WeWork’ün 47 milyar doların üzerinde kira ödemesi nedeniyle zor durumda olduğu görüldü. WeWork, ofis alanlarını çalışanlara ve şirketlere kısa vadeli, sahiplerinden ise uzun vadeli kiralayarak faaliyetlerini yürütmektedir.

Bu fiyasko, Softbank’ın şirkete yatırım yaparak bir zamanlar değeri 47 milyar dolar olan WeWork’un kontrolünü ele geçirmesine neden oldu. yumuşak banka,kurucu ortak ve CEO Adam NeumannOnu 445 milyon dolar değerinde olduğu bildirilen bir paketle görevden aldı.

İşletmenin özel bir hedef edinme şirketi ile birleşmesinden sonra 2021’de halka açıldı . WeWork hisselerinin fiyatı iki yıl önce 400 doların üzerindeyken, Fiyatı Pazartesi günü 1 doların altına düşmüştü.

WeWork iş durumunu istikrara kavuşturmak için daha fazla girişimde bulundu. Şirket, ters stok bölüşümünü Eylül ayında tamamladı. Bunun, NYSE’de listelenmeye devam etmek için gereken hisse başına 1 dolarlık minimum kapanış fiyatına uymaya devam etmesine yardımcı olmak için yapıldığı belirtildi.

Aynı ayın ilerleyen saatlerinde, kira kontratlarının büyük çoğunluğunu yeniden müzakere etmeye çalışacağı bildirildi. Bu bildirimin yapıldığı sırada şirketin CEO’su David Tolley, şirketin kira yükümlülüklerinin bu yılın ikinci çeyreğinde faaliyet gelirinin üçte ikisinden fazlasını oluşturduğuna dikkat çekti.

WeWork, bilançosunu iyileştirmek amacıyla 31 Ekim’de elinde nakit olmasına rağmen bazı faiz ödemelerini durduracağını duyurdu. Şirket daha sonra temerrüde düşmeden önce 30 günlük bir ödemesiz süreye girdi.

karesi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu