Ekonomi

Dearsan, Nijerya Donanması’na 2 devriye gemisi ihraç etti

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayii projeleri kapsamında pek çok firma gördük. Bu firmaların çoğunluğu hava ve kara savunmasına yönelik olsa da, deniz savunması konusunda da iş yapan çok başarılı firmalar da mevcut. Nijerya Donanması’na 2 devriye gemisi ihraç etmeyi başaran Aziz Yıldırım’ın Dearsan Tersanesi şirketi de bunlar arasında yer alıyor. Detaylar burada…

Dearsan’dan Nijerya Donanması’na 2 devriye gemisi!

Ülkemizde tanınmış pek çok isim ve firma savunma sanayi alanına yönelmeye başladı. Bunlardan bazılarını tahmin etmek çok da zor olmadı. Çünkü mühendislik alanları birbiriyle ilişkilidir. Ancak başarılı bir futbol kulübünün eski başkanlığını yapan işadamı Aziz Yıldırım’ın 2013 yılında bu alana yönelmesi pek çok kişiyi şaşırttı.

İstanbul Tuzla’da tersaneleri bulunan ve müşterilerine burada hizmet veren Dearsan Tersanesi, Nijerya Donanması için devriye gemisi üretti. Basına yansıyan bu ihracatla öğrenilen Aziz Yıldırım’ın ortaklığı pek çok kişinin dikkatini çekti. Nijerya Donanması için üretilen Dearsan Açık Deniz Karakol Botu OPV 76, sınıfında üst düzey özelliklere sahiptir.

Kartlar yeniden dağıtılıyor: 6 savaş gemisi geliyor!

Nijerya Donanması, açık denizlerde devriye hizmeti vermek üzere toplam 2 adet OPV 76 satın aldı. 43 kişilik mürettebata hizmet verebilen gemide ayrıca kıyı ve işçi güvenliğine yönelik birçok silah sistemi de bulunuyor. OPV 76, gözetleme, keşif ve su savaşı gibi birçok göreve hizmet verecek şekilde tasarlandı.

Dearsan Açık Deniz Karakol Botu OPV 76 teknik özellikleri

Tam Boy: 76,80 m

Genişlik: 11,00 m

Taslak: 2,90 m

Maksimum Hız: 28 deniz mili

Tam Yüklü Deplasman: 1200 t

Seyir Menzili: 3000 deniz mili

Personel Sayısı: 43 kişi

Tekne Malzemesi: Çelik

Üst Yapı Malzemesi: Sealium

Sınıf: Türk Loydu

silah sistemleri

1 x 76 mm Leonardo Yay Tabanca Sistemi

1 x 40 mm Leonardo Tabanca Sistemi

2 x 12,7 mm Uzaktan Kumandalı Stabilize Makinalı Tüfek Sistemi

2 x 12,7 mm Manuel Makinalı Tüfek Sistemi

2 x 2 SAM SIMBAD-RC Hava Savunma Sistemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu