Ekonomi

Compass Hisseleri İlk Çeyrek Sonuçları ve İyimser Öngörülerle %7 Arttı

NEW YORK – Önde gelen konut emlak komisyoncusu Compass, Inc. (NYSE: COMP), 2024 yılının ilk çeyreği için beklenenden daha güçlü bir performans bildirdi ve geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre %10 artarak 1,05 milyar dolara ulaştı ve 1,03 milyar dolarlık analist konsensüsünü aştı.

Şirketin bu çeyrekteki düzeltilmiş hisse başına zararı -$0,27 oldu ve analist tahmini olan -$0,22’nin biraz altında kaldı. Bu sonuçların ve olumlu beklentilerin açıklanmasının ardından Compass’ın hisseleri %7 oranında artış gösterdi.

Şirketin ilk çeyrekteki başarıları, işletme giderlerindeki önemli azalma ve pazar payındaki artışla vurgulandı ve geleneksel olarak yavaş bir çeyrekte ilk kez pozitif serbest nakit akışı yaratılmasına katkıda bulundu.

Compass’ın düzeltilmiş FAVÖK’ü geçen yılın aynı çeyreğindeki -67,1 milyon dolara kıyasla %70 oranında iyileşerek -20,1 milyon dolara ulaştı. Bu iyileşme, GAAP dışı faaliyet giderlerindeki 32,1 milyon dolarlık azalmadan kaynaklandı ve geçen yılın aynı dönemindeki 243,3 milyon dolardan 211,2 milyon dolara geriledi.

Compass CEO’su Robert Reffkin, şirketin pazar payındaki büyümenin ve 990’dan fazla ana acentenin eklendiğinin altını çizerek, şirketin nakit ve hisse senedi imza teşvikleri sunmayı bırakmasından bu yana en büyük organik artışa işaret etti.

CFO Reelitz, şirketin piyasa koşulları iyileştiğinde marjlarını genişletmeye hazır olduğunu vurgulayarak, 8,6 milyon dolarlık pozitif işletme nakit akışına ve 5,9 milyon dolarlık serbest nakit akışına dikkat çekerek bir önceki yıla göre önemli bir iyileşme kaydetti.

Compass, 2024’ün ikinci çeyreği için 1,6 milyar dolar ile 1,7 milyar dolar arasında bir gelir öngörürken, orta nokta 1,63 milyar dolarlık konsensüs tahmininin üzerinde yer aldı. Tüm yıl için Compass, serbest nakit akışının pozitif olmasını beklemekte ve son Latter & Blum satın alımının etkisi de dahil olmak üzere GAAP dışı işletme giderlerinin 867 milyon ila 887 milyon dolar arasında olacağını tahmin etmektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yatırımcılar, Compass’ın hisse senedi fiyatındaki %7’lik artışın da yansıttığı gibi, sağlam sonuçlara ve iyimser görünüme olumlu yanıt verdi. Şirketin acente büyümesi, teknoloji yatırımı ve pazar payı genişlemesine stratejik olarak odaklanması ve maliyet verimliliği iyileştirmeleri, Compass’ı beklenen pazar toparlanması için olumlu bir şekilde konumlandırmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-siverek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu