Haber

Bu sınavda öğrenciler yerine öğretmenler ter döktü

Bu imtihanda öğrenciler yerine öğretmenler ter döktü

ELAZIĞ – Ulusal Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ‘Uzman Öğretmenlik Sınavı’ tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da başladı. Bu defa öğrenciler yerine öğretmenler ter döktü.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da ‘Uzman Öğretmenlik Sınavı’ başladı. 81 vilayette bin 489 okulda imtihana girecek olan 28 bin 650 öğretmen, imtihana geç kalmamak için sabahın erken saatlerinde okulun bahçesinde toplandı. Kimi öğretmenler üniversite imtihanına girecekmiş üzere heyecanlanırken, kimi öğretmenler ise bu imtihanın kendileri için son imtihan olduğunu söyledi. Öğretmenler 150 dakika boyunca sıralarda ter döktü.

İlköğretimde öğretmenlik yaptığını belirten Bahattin Canbay, “Yaklaşık 30 yıllık bir öğretmenliğim var. Sınava hazırlandık, inşallah sağ salim çıkıp başarılı olacağız. Bu sınav bizim son sınavımız daha tecrübe ettik. Son sınav olmasından dolayı da heyecanlıyız. Belki de bizim sınavını yaptığımız öğretmenler şuan da bizi sınav edecekler” dedi.

Test çözdüğünü onun dışında fazla çalışmadığını belirten Mine Baysal, “Konular çok ağırdı kısa müddet içerisinde çok mevzuyu çalışmak bana sıkıntı geldi. Kendi bilgilerim ve deneyimlerim doğrultusunda yapmaya çalışacağım ama sorular yalnızca bilgiye dayanıyor. Çok hoş ancak çok sıkıştırılmış bir program oldu benim için. Çok başarılı olabilir miyim bilmiyorum lakin yüzde 70’i yakalarsam ne ala. Dünden itibaren heyecanlıyım güya üniversite imtihanına girecekmişim üzere bir heyecan var. Umarım herkes için güzel olur. Çocukların yaşadığı heyecanı yaşadığımı hissediyorum. Yaşınız kaç olursa olsun mesleksel deneyim olarak kaç yıl geçirmiş olursanız olun birebir hisleri yaşamak hakikaten farklı ben yeni bir deneyim diye düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu