Haber

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Miryana Spoljaric Egger ile görüştü

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Lideri Miryana Spoljaric Egger ile görüşerek Kızılhaç ile Azerbaycan arasındaki işbirliğini ele aldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, İsviçre’ye yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Miryana Spoljaric Egger ile bir araya geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Azerbaycan ile ICRC arasındaki mevcut ve potansiyel işbirliği ile mevcut zorluklar ele alındı.

ICRC’nin uluslararası insani arabulucu rolünün vurgulandığı toplantıda, Azerbaycan’ın iş birliğiyle çatışmadan zarar gören insanlara destek sağlanması, kayıp Azerbaycanlılar konusunda durumun aydınlatılması, konuyla ilgili farkındalığın artırılması gibi konuların ele alındığı kaydedildi. İşgalden kurtarılan bölgelerdeki mayın ve patlayıcılar büyük önem taşıyor. Aynı zamanda Karabağ’daki Ermenilerin ihtiyaçlarının ICRC aracılığıyla gerekli prosedürler yerine getirilerek karşılanması için Ağdam-Hankendi ve Laçın-Hankendi yollarının eş zamanlı kullanılmasının gerekliliği vurgulandı.

Bayramov, Ermenistan’ın ve Karabağ’da kurduğu sözde rejimin varılan anlaşmaları büyük ölçüde ihlal ettiğini, Ermeni sakinlerin geçişlerinin günübirlik sağlandığını, Ermenistan’ın ‘abluka’ iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Azerbaycan üzerinden bölgeye yük taşınmasının engellenmesinin siyasi bir manipülasyon olduğunu kaydeden Bayramov, bunun Ermenistan’ın bölücülüğü körükleme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Toplantıda, Ermenistan’ın 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı’nın ardından Laçin yolu üzerinden mayın ve silah taşınması, askeri personelin rotasyonu gibi yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu kaydedildi. – BAKÜ

haber-fatih.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu