Ekonomi

ABD ISM imalat endeksi Nisan ayında beklentileri aştı

ISM Nisan ayı imalat sanayi endeksini açıkladı. Buna göre ISM imalat endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre 0,8 puan artarak 47,1 oldu.

Piyasa beklentilerinin üzerinde gelen verinin bu dönemde 46,8 değerini alması bekleniyordu. İmalat sanayinde üst üste 6 ay daralmaya işaret eden endeks Mart’ta 46,3 oldu.

Nisan ayında üretim endeksi aylık 1,1 puan artarak 48,9’a yükselirken, yeni sipariş endeksi 1,4 puan artarak 45,7 oldu. İstihdam endeksi de bire bir dönemde 3,3 puan artarak 50,2 oldu.

Bu dönemde imalat sanayinin 5 alt sektörü büyüme kaydederken, 11 sektör daraldı. Büyüyen sektörler ise matbaacılık ve ilgili faaliyetler, giyim, deri ve ilgili ürünler, petrol ve kömür ürünleri, metal ürünler ve ulaşım ekipmanları olarak sıralandı.

S&P Global imalat PMI verilerinin aşağı yönlü revizyonu

S&P Global tarafından açıklanan Nisan ayı İmalat Sanayii Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), 50,4’ten 50,2’ye revize edildi. Endeks, Nisan ayında Ekim 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, son 6 ayda ilk kez 50’nin üzerine çıktı.

Söz konusu dönemde imalat sanayinde büyümeye işaret eden PMI verisi Mart ayında 49,2 pahasına gerçekleşti. PMI bilgisi 50’nin üzerinde genişlemeyi, 50’nin altında daralmayı gösteriyor.

haber-baskale.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu