Teknoloji

“2K’nın FIFA Oyunlarının Haklarını Aldığı Açıklandı” İddiası Ortalığı Karıştırdı: İşin Aslı Bambaşka!

Electronic Arts ile FIFAYaklaşık 30 yıldır devam eden anlaşmalarını feshettikten sonra Fifa kendi oyunlarını yayınlayacağını duyurdu. EA, EA Sports FC markasıyla yoluna devam ederken FIFA’nın geleceğe yönelik hamleleri uzun süredir merak ediliyordu. İddiaya göre FIFA, söz konusu oyunlar için 2Kİle işbirliği yaptı.

Bu iddia kısa sürede sosyal medyada gündem oldu:

İlginç olan ise Kurakasis’in paylaşımında Türkiye’deki oyun sayfalarının paylaştığının aksine herhangi bir “açıklama” yapmaması. 2K ile FIFA’nın anlaşmaya vardığı iddialarının tek kaynağı Kurakasis’tir. 2002 demek yerine 2K2 yazdı . Başka bir deyişle, bu bir beyan değil, daha ziyade bir niyet okumasıdır. Aslında hiçbir saygın ‘yabancı’ oyun sayfası bu sorunla ilgili bir rapor yayınlamadı ve sorunla ilgili Reddit başlığı moderatörler tarafından kaldırıldı.

Evet, EA ile FIFA arasındaki anlaşma sona erdiğinden beri KONAMIVe 2K İsimleri sıklıkla söylentiler arasında yer alıyor ve Kurakasis’in bu paylaşımında olası 2K – FIFA anlaşmasından bahsettiğine şüphe yok. Hatta belki de iki şirket anlaşmaya varmak üzere ve Kurakasis’in bu paylaşımının nedeni de bu. Ancak şu anda somutlaşmış bir anlaşmanın bulunmadığını ve herhangi bir açıklama yapılmadığının da altını çizelim.

Kafa karışıklığına neden olan paylaşım şu şekildeydi:

“En sevdiğim FIFA oyunu.
2K2, üzgünüm, FIFA Dünya Kupası 2002″
 

guneysinir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu